Konferencijoje – Klaipėdos licėjaus moksleivių branda

  • Teksto dydis:

Dvi dienas trukusi tradicinė Klaipėdos licėjaus moksleivių mokslinės tiriamosios veiklos konferencija "Ieškau. Tiriu. Mąstau", kaip ir kasmet, nudžiugino brandžiais, informatyviais bei nuotaikingais jaunuolių pranešimais.

Atranda save

"Klaipėdos licėjuje septintus metus organizuojama mokinių mokslinė tiriamoji veikla tapo neatskiriama mokymo ir mokymosi proceso dalimi. Mokslinė tiriamoji veikla mokykloje atspindi visas mokslo kryptis – biomedicinos, matematikos bei inžinerijos, socialinių ir humanitarinių mokslų. Tad šioje veikloje kiekvienas mokinys turi galimybę ieškoti ir atrasti savo interesų sritį", – teigė Klaipėdos licėjaus direktorė doc. dr. Regina Kontautienė.

Mokslo tiriamuosius darbus mokykloje rengia visi gimnazinės pakopos mokiniai. Šis darbas tęsiasi visus mokslo metus. Mokinių darbams vadovauja pačių mokinių pasirinkti mokyklos mokytojai, konsultuoja Klaipėdos universiteto mokslininkai.

Sveikino būrys svečių

Tradiciškai kiekvienų mokslo metų mokslinę tiriamąją veiklą užbaigia kasmetė mokinių konferencija "Ieškau. Tiriu. Mąstau", kuri šiais mokslo metais vyko balandžio 19–20 d.

Pirmą konferencijos dieną mokiniai savo darbus pristatė skirtingose grupėse pagal mokslo kryptis.

Kiekvienos grupės darbe dalyvavo ir savo mokslinėmis įžvalgomis pasidalijo Klaipėdos universiteto mokslininkai – profesorius D.Daunys, doc. dr. I.Rupšienė, jaunesnioji mokslo darbuotoja R.Nabažaitė, doc. dr. A.Cesiulis.

Antroji konferencijos diena buvo šventinė. Čia visai mokyklos bendruomenei buvo pristatyti geriausi mokinių mokslinės veiklos darbai.

Šventinėje konferencijos dienoje dalyvavo gausus svečių būrys iš Švietimo ir mokslo ministerijos, Klaipėdos miesto savivaldybės bei Klaipėdos universiteto.

Sveikinimo žodį tarė Klaipėdos mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė, Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo kokybės ir regioninės politikos departamento Regioninės politikos analizės skyriaus vyr. specialistė B.Banevičienė, Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų dekanė doc. dr. I.Baranauskienė, Sveikatos mokslų dekanas prof. dr. A.Razbadauskas bei Jūros technologijų ir gamtos mokslų dekanė doc. dr. R.Mickevičienė.

Visi jie akcentavo praktinės mokslinės veiklos svarbą jaunam žmogui, jo ateičiai, buvo pastebėta, kad mokslinė tiriamoji veikla Klaipėdos licėjuje kryptinga ir gerai organizuota, o darbai išsiskiria moksliškumu.

Pasižymėjo akademiškumu

Kadangi mokyklos prioritetinės mokslų sritys – gamtos mokslai ir matematika bei inžinerinis ugdymas, tad didžiausias klausytojų dėmesys ir buvo kreipiamas į šių sričių darbus.

Išsiskyrė E.Savickaitės ir U.Kaselytės tiriamasis darbas "DNR tyrimai ir biotechnologijos" (mok. I.Rimkienė), J.Mikutavičiaus "Grafų teorijos taikymas realaus turinio matematikos uždaviniuose" (mok. R.Karapetian), A.Barono "Mokslas maiste" (mok. R.Grabauskienė) ir V.Rimkevičiaus bei M.Tamošiūnaitės "Neniutoninių skysčių savybių tyrimas" (mok. M.Žadvydas).

Visi darbai, kurie buvo pristatyti šventinę konferencijos dieną, išsiskyrė savo akademiškumu ir aukšta viešojo kalbėjimo kultūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių