Klaipėdos zoologijos sode – itin retos rūšies tigrų jaunikliai

Klaipėdos zoologijos sode – kaip niekad gausu jauniklių. Pasaulį išvydo 10 vilkiukų ir 6 tigriukai. 4 iš pastarųjų itin retos rūšies – baltieji tigrai.

Prieš porą savaičių gimę tigriukai, kurie yra Bengalijos tigrių, Klaipėdos zoologijos sode apsigyvenusių prieš ketverius merus, palikuoniai, sveria apie 300 gramų, yra guvūs ir akylai prižiūrimi mamos Jūratės. Klaipėdos zoologijos sode tai jau trečioji itin retos rūšies – baltųjų tigrų vada.

„Yra baltas genas, kuris zoologijos soduose yra išsaugotas ir yra padaryta taip, kad baltieji tigriukai vedasi baltus vaikus. Iš esmės gamtoje jų net nėra. <...> Čia yra tiktai žmogaus dėka gauta spalvinė gama“, – pasakojo Klaipėdos rajone esančio zoologijos sodo savininkas Edvardas Legeckas.

Lankytojams įdomūs ir kiti zoologijos sode esantys prieš mėnesį gimę tigriukai. Raudoną jų spalvą, pasak E. Legecko, lėmė tėvo genai, nes mama – baltoji tigrė. Mažyliai taip pat sparčiai auga ir, kaip ir baltieji tigriukai, į vieną voljerą su kitais giminaičiais bus suleisti gerokai ūgtelėję – maždaug po metų.

Zoologijos sodas pasipildė ir vilkų jaunikliais

Mažyliais šį pavasarį pradžiugino ir vilkai. Baltoji vilkė atsivedė 4 jauniklius, o pilkoji – 6. Pastarųjų mama ramiai reaguoja, kai mažylius į rankas ima zoologijos sodo darbuotojai.

„Baltųjų vilkų tėvai juos kiek labiau saugo negu, tarkime, pilkųjų. Taigi su pilkaisiais mes bendraujame, o baltieji yra apžiūrimi ir tiesiog ramiai gyvena su tėvais“, – sakė Klaipėdos zoologijos sodo darbuotoja Viktorija Tilvikaitė.

Baltųjų vilkų mažyliai gimsta pilki. Pasak E. Legecko, tik sulaukę apie metų laiko jie pradės šertis ir taps balti.

E. Legeckas sakė dar nežinantis, ar visi šį pavasarį gimę jaunikliai liks zoologijos sode. Keli baltieji tigrai jau apsigyveno Kalvarijos zoologijos sode, netrukus ten iškeliaus ir du prieš maždaug pusmetį gimę jaguarų mažyliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Super zoo!!!!tikrai stengiasi savininkas rupinasi!!!Nepavydekite Klaipedai jog turim savo nuostabu mini zoo!!!Vaziavom ir vaziuosim!!!O koki protinga seska buvom is ten isigyje, auksas!!!

Opa

Opa portretas
Puiki ir graži vieta. Kovojantys už gyvūnų teises eiite mitinguoti prie didesnių zoologijos sodų. Klaipėdos mini zoo superinis, lankausi su vaikais pastoviai, gyvūnų gausa stebina. Linkiu sėkmės zoo darbuotojams ir savininkams, kiek galėsiu važiuosiu su savo šeima jų palaikyti.

bambekliai

bambekliai portretas
Tokie jau mes, lietuviai, esami: bambame, apkalbame, mokome kitus, pavydime. O ar j8s band4te tuo užsiimti, žinote, kiek rūpesčių, finansų reikia? Teisinga reakcija būtų, jei tikrai visa tai rūpi, - padėti, tame tarpe ir finansiškai. Va, čia ir baigsis visas rūpestis.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių