Klaipėdos žaliaskarė atkeliavo į Teatro aikštę

Nuo pat ankstaus penktadienio ryto Upelio gatvėje vyko didelis sujudimas. Čia darbininkai pjovė ir transportavimui parengė daugiau kaip dvi tonas sveriančią eglutę. Pastaroji namo šeimininkų kiemą puošė 32-ejus metus. Dabar ja džiaugsis visi klaipėdiečiai.

„Miestui nieko negaila. Netrukus į tą pačią vietą pasodinsiu kitą“, – linksmai tarstelėjo galingą medį užauginęs klaipėdietis Albinas Gedminas.

Vyras prasitarė, kad eglutės dovanoti nesisiūlė, patys organizatoriai jį susirado.

„Vieną dieną sulaukėme skambučio į duris. Atėjo ponia Dalia, tuo metu aš buvau reise, esu tolimųjų reisų vairuotojas. Daug nesvarsčiau, žmona pasakė gerai, vadinasi gerai. Galiausiai namuose taps šviesiau, o ir įėjimą eglė jau buvo šiek tiek užtvėrusi“, – juokėsi pašnekovas.

Albino ir jo žmonos kieme sidabrinė eglė buvo pasodinta prieš 32-ejus metus, iki tol ji apie metus augo Dituvos soduose. Anuomet kaimynai vyrą paprotino, kad nepaliktų eglės be priežiūros, nes kas nors pavogs.

„Sovietmečiu gauti sidabrinę eglę būdavo labai sunku. Iš Palangos vienas senukas atvežė į Senąjį turgų ir ten aš ją nusipirkau. Mokėjau 25 rublius“, – atsiminė Albinas.

Teatro aikštę papuošianti eglutė išrinkta pirmadienio rytą. Šventinių renginių organizatoriai viešoji įstaiga „Klaipėdos šventės“ pabrėžė, kad ši užduotis buvo labai atsakinga.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė atskleidė, kad iš pradžių važiavo apžiūrėti visai kitos eglės, tačiau pamačiusi Albino medį, neatsispyrė ir užsuko į svečius.

„Ji pasirodė tiesiog tobula, tad negalėjau neužeiti į šią sodybą. Tarp šakų nėra jokių plyšių ar skylių. Ir siluetas labai taisyklingas. Nebuvo prie ko prikibti. Šeimininkai buvo girdėję apie konkursą, tačiau nedrįso siūlyti, laukė, kol medeliui sueis 35-eri“, – kalbėjo D.Grikšaitė. 

Darbininkams teko techniškai nemenka užduotis, kad 11 metrų ilgio žaliaskarė būtų sėkmingai nugabenta į Teatro aikštę. Prie jos dirbusios įmonės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas teigė, kad šiemet tam gerai pasiruošta.

„Pernai širdis labiau drebėjo. Žinoma, pagelbėjo oras, švietė saulutė, nebuvo vėjo, kitaip darbas dar sudėtingėtų. Užspausta erdvė, šalia pastatai, elektros laidai. Laimei, turėjome galingesnį kraną. Visam kvartalui dėl pačių darbuotojų ir gyventojų saugumo buvo laikinai atjungtas elektros tiekimas“, – aiškino direktorius.  

Pats Albinas, jei tik nereikės dirbti, žadėjo stebėti eglutės įžiebimą Teatro aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrė

Giedrė portretas
Tikrai nuostabus medis!..Dabar tik nepersistenkite su puošmenomis - ji savaime jau yra grožis!

Nul'ė

Nul'ė portretas
Nuostabi eglutė. Siūlyčiau Albinui patikėti jos įžiebimą.

Lietuvos 100 - mečiui

Lietuvos  100 - mečiui portretas
Šimtmečio minėjimas artėja, Politikai Lietuvos Geležinkelių prichvatizacija užsiėmę. Ar atveš popiežius karūną, Kai LDK karalių rinks tauta..... .
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių