Klaipėdos verslininkai rengiasi kalėdinei prekybai

Uostamiesčio verslininkai suskubo pasirūpinti leidimais mieste vykdyti kalėdinę prekybą. Šventinėje mugėje, kuri šiemet įsikurs prie Žvejo paminklo, laisvų vietų nebeliko.

Uostamiesčio verslininkai suskubo pasirūpinti leidimais mieste vykdyti kalėdinę prekybą. Šventinėje mugėje, kuri šiemet įsikurs prie Žvejo paminklo, laisvų vietų nebeliko.

Šiemet kalėdinė mugė uostamiestyje šurmuliuos ne Teatro aikštėje, o skvere prie Žvejo paminklo. Verslininkai klaipėdiečių bei miesto svečių pradės laukti jau nuo šio šeštadienio. Kalėdinė prekyba tęsis iki kitų metų sausio 4 d.

Kalėdinius renginius organizuojančios viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" pardavimų vadybininkės Vaidos Urbonavičienės teigimu, mugėje prekiautojai įsikurs 8 nameliuose.

Taip pat veiks ir 4 priekabos, iš kurių verslininkai lankytojus vilios karštais skanėstais bei gėrimais.

"Ši mugė labai smarkiai nesiskirs nuo kitų. Tik priekabos bus naujos. Mūsų mieste tokių dar nėra buvę, nes viskas bus gaminama vietoje ir žmonės tai galės matyti", – sakė pardavimų vadybininkė.

Anot jos, visi verslininkai, panorę šventinių prekių siūlyti būtent šioje mugėje, leidimus veiklai jau įsigijo. Laisvų vietų nebėra.

"Prekyba vyks ir Teatro aikštėje eglutės įžiebimo šventės metu. Bet čia prekeivių nebus daug – apie 20. Ir ši mugė bus vienkartinė, ji veiks tik tą vakarą", – paaiškino V.Urbonavičienė.

Šventiniu laikotarpiu lankytojų lauks ir Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos kalėdinė žuvų mugė, kuri tradiciškai įsikurs Šiaurės rage.

Leidimais prekybai suskubo rūpintis ir verslininkai, kurie įvairiose miesto vietose prekiauja eglutėmis.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono teigimu, tokiai veiklai jau išduoti 6 leidimai.

Pasak jo, verslininkai prekybą pradės skirtingu laiku. Žaliaskarių bus galima nusipirkti nuo šio mėnesio vidurio.

"Taip būna kasmet. Eglučių ilgai laikyti negalima, juk neįsigysime prieš du mėnesius", – pastebėjo R.Armonas, pridurdamas, kad paprastai kasmet prieš šventes prekybai eglutėmis išduodama apie 15 leidimų.

Šiemet klaipėdiečius kvies ir tradicinė akcija "Parsinešk Kalėdas į savo namus". Teatro aikštėje gruodžio 18 d. 15 val. gyventojams bus dalijamos eglių šakos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių