Klaipėdos vardas skambės ir užsienyje

2017-aisiais uostamiesčiui nestigs dėmesio. Kitąmet, kai Klaipėda taps Lietuvos kultūros sostine, jos vardą kur kas dažniau ketinama linksniuoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

Padės komunikuoti

Netrukus Lietuvos kultūros sostine tapsianti Klaipėda bus dar labiau matoma nei iki šiol.

Tokias žinias iš Vilniaus penktadienį parvežė ten su Valstybinio turizmo departamento direktore Jurgita Kazlauskiene ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generaliniu direktoriumi Audriumi Siaurusevičiumi susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Miesto vadovo teigimu, su J.Kazlauskiene aptartos galimybės išnaudoti departamento turimas komunikacines platformas, skelbiant žinią apie 2017-ųjų Lietuvos kultūros sostinę – Klaipėdą.

"Tos platformos yra gana efektyvios ir išsibarsčiusios visame pasaulyje, pradedant Europa ir baigiant Japonija, Izraeliu, Italija. Manau, būtų tiesiog nuodėmė neišnaudoti to potencialo garsinant Klaipėdą ir kviečiant žmones į Lietuvą, konkrečiai – į uostamiestį, kultūros renginius. O jie tikrai, manau, to verti", – pabrėžė V.Grubliauskas.

Žinia – pasauliui

Susitikimo metu aptartas ir uostamiesčio dalyvavimas sausį vyksiančioje tarptautinėje turizmo parodoje "Adventur", kur Klaipėda prisistatys drauge su visu regionu. Numatoma, kad uostamiestis parodoje sulauks dėmesio ir per departamento platformą.

"Kalbant ne tik apie Lietuvos kultūros sostinę kitais metais, bet ir apie europinę ambiciją, tai naudinga tiek regionui, tiek miestui", – pastebėjo meras.

Miesto vadovas pasidžiaugė, kad minėtos Lietuvos turizmo departamento komunikacinės platformos uostamiesčiui yra atviros. Klaipėdiečių buvo paprašyta pateikti kuo daugiau informacijos, kurią būtų galima skleisti įvairiais kanalais.

Viliamasi, kad jau visai netrukus žinia apie 2017-ųjų Lietuvos kultūros sostinę pasauliui bus paskleista gana plačiai ir geriausiu būdu.

Atidarymas – tiesiogiai?

Tuoj po šio susitikimo miesto vadovas Klaipėdos garsinimo planus aptarė su Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos generaliniu direktoriumi A.Siaurusevičiumi.

Svarstytos galimybės žinias apie uostamiestį kitąmet skelbti ne tik per televiziją, bet ir išnaudojant atsinaujinusio Lietuvos radijo potencialą.

"Preliminariai apsitarta, kad atidarymo renginį būtų įmanoma transliuoti per Lietuvos televizijos Kultūros kanalą tiesiogiai. Pavyks ar nepavyks – dar reikia suderint, bet, panašu, tokia galimybė yra", – dėstė V.Grubliauskas.

Numatoma, kad kitais metais visos Lietuvos žmonėms pranešant apie kultūrinį veiksmą uostamiestyje būtų galima išnaudoti ir tokių laidų kaip "Lietuva šiandien" formatą.

"Klaipėdos Lietuvos nacionalinio transliuotojo kanaluose bus kur kas daugiau, nei buvo iki šiol. Tikiuosi, kad Lietuva apie tai tikrai žinos", – patikino miesto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Kas nors buvo girdėjęs, kad šiais metais Telšiai buvo Lietuvos kultūros sostinė? Iki paskutinių dienų, kai šis titulas pereina Klaipėdai aš nieko apie tai nebuvau girdėjęs. Meras nori, kad su Klaipėda taip neatsitiktų ir ruošiasi iš anksto. Šaunuolis meras.

Anonimas

Anonimas portretas
Telšiai turėjo puikių renginių, o mūsų valdžia taip susireikšmina ir daro tą kultūrą tik sau. Jiems reikia sakurų, palmių ir būtinai angliškų pavadinimų renginiuose ir projektuose...

Kur ta kultura.

Kur ta kultura. portretas
Airiski barai, sliundros, vagys ir hamai. Greit KL. neliks nieko lietuvisko, tuo labiau Klaipėdietisko. Apie kokia kultura jus kalbat ? Pirmoje v. kultura tai z m o g u s !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių