Klaipėdos valstybinė kolegija išliks?

Po planuojamos aukštojo mokslo tinklo pertvarkos uostamiestyje kaip savarankiškas vienetas norėtų išlikti ir Klaipėdos valstybinė kolegija. Vis dėlto bendradarbiavimo galimybės su kitomis švietimo sistemos grandimis neatmetamos.

Neseniai paskelbus apie planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką ir planus Lietuvoje mažinti universitetų skaičių, nemažai aukštųjų mokyklų imasi vertinti savo padėtį.

Kol kas dažniausiai svarstomas Klaipėdos universiteto likimas. Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas laikosi tvirtos nuomonės – Klaipėdos universitetas privalo išlikti, tačiau neslepiama, kad jam būtini pokyčiai.

Kolegijos direktorė Gražina Markvaldienė neabejojo, kad ekonomiškai stiprioje ir besivystančioje Klaipėdoje reikalingos visos švietimo sistemos grandys – profesinės mokyklos, kolegijos, universitetas.

Direktorė pabrėžė, kad Klaipėdos valstybinė kolegija pagal studentų skaičių yra trečia kolegija Lietuvoje ir didžiausia regione, pasižymi kitais parametrais.

„Manome, kad mūsų galimybės ir noras toliau egzistuoti kaip savarankiška organizacija tikrai yra pateisinamas. Juolab kad mes tikrai nemenkai nuveikėme, darėme labai didelius struktūrinius pokyčius tam, kad organizacijos veikla taptų kiek įmanoma efektyvesnė“, – patikino G.Markvaldienė.

Nors kolegijos ir nesižavi kitokiu scenarijumi kaip tik išlikimas savarankišku dariniu, tačiau nesibaiminama ir bendradarbiavimo su kitomis įstaigomis.

Miesto vadovas pastebėjo, kad kolegija yra puikiai veikianti institucija, kuri, prieš kelerius metus atlikusi kai kuriuos svarbius pakeitimus, dabar gali būti laikoma pavyzdžiu, kaip reikėtų krizinėje situacijoje ieškoti sprendimų.

„Pavyzdys, kurio reikia siekti. Pavyzdys, kuris veikia. Pavyzdys, kuris davė efektą. Universiteto, manau, tie žingsniai, kuriuos padarė kolegija, dar laukia, bet universitetas turi išlikti“, – patikino V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blondinė

blondinė portretas
sunaikinkim kolegijas,uždarykim universitetus,kam reikalingi Lietuvoje išsimokslinę žmonės?bemokslius lengviau valdyti,labiausiai tinkami seime bemoksliai,kaip liepsi taip ir darys...na kaip ta blondinė barakūda...

Ir

Ir portretas
Matau, jungimą KVK su KU. Tikriausiai tai būtų įdealiausias variantas sukurti viena vienalyti ir neiskiriama kūna. KVK- Klaipedos universiteto padalinys.

studentė

studentė portretas
TIK KVK studijuoti, patiko man. Jeigu žinių tik į KVK. Pavyzdžiui, studijavau KU Socialinio darbo magistrantūroje, prieš tai kolegijoje socialinį darbą, nepalyginsi. Nepatikėsit, sunkiau buvo kolegijoje. Reiklumas dėstytojų nerealus. Labai bijojau diplomininių darbų gynimo. Bet magistratūroje neturėjau ką veikti. Netgi ta pačia tema leido rašyti. Gavau tiek pat. Nuolat seku katedros veiklą, grįščiau dar!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių