Klaipėdos valdžiai išmokos nepriklauso?

Jau netrukus kadenciją baigsiantys politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojai Klaipėdoje veikiausiai išmokų negaus. Nes esamas uostamiesčio meras, vienas vicemerų, administracijos direktorė ir jos pavaduotojai netrukus vėl sugrįš į senąsias savo darbo vietas.


 

Jau netrukus kadenciją baigsiantys politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojai Klaipėdoje veikiausiai išmokų negaus. Nes esamas uostamiesčio meras, vienas vicemerų, administracijos direktorė ir jos pavaduotojai netrukus vėl sugrįš į senąsias savo darbo vietas.

Išmokėjo 50 tūkst. litų

Prieš ketverius metus, 2011-aisiais, kai po savivaldos rinkimų miesto valdžią perėmė naujai išrinkti politikai, šešiems politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojams – išeinančiam merui, dviem vicemerams, administracijos vadovui bei dviem jo pavaduotojams iš miesto biudžeto buvo priskaičiuota ir išmokėta beveik 50 tūkst. litų išeitinių išmokų.

Klaipėdos savivaldybės Personalo skyriaus vedėja Jolita Grigaitienė dienraščiui ne itin norėjo atvirauti, kiek šį kartą bus atseikėta naujai senai valdžiai.

"Šitų klausimų mes nesame sprendę ir išsprendę, susidėliosime visus teisės aktus, tada galėsime jums pateikti atsakymą. Kokia yra ankstesnė praktika, nežinau, nes prie anos kadencijos aš nedirbau", – pabrėžė J.Grigaitienė.

Kiek lėšų numatyta išmokoms, negalėjo pasakyti ir savivaldybės Apskaitos skyriaus vedėja Lina Čeponienė, esą jie viską žinos, kai turės atleidimo iš darbo įsakymus.

Pasibaigus kadencijai, painiava

Klaipėdos savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas tikino, kad išmokų teisinis reguliavimas – labai painus, kitoms savivaldybėms dėl to irgi kyla klausimų.

"Sulaukiau skambučių dėl to paties iš Druskininkų savivaldybės, kurioje irgi lieka tas pats meras ir vicemeras", – tikino A.Kačalinas.

Esą pagal įstatymą kadenciją baigiantiems merui ir vicemerams priklauso trijų mėnesių vidutinio dydžio darbo užmokesčio išmokos, šiuo atveju meras turėtų gauti 5 199 eurus, o vicemerai – po 4 659 eurus.

Administracijos vadovams taikoma kita nuostata, išmokos priklauso nuo to, ar jie eis kitas pareigas valstybės tarnyboje arba savivaldybėje po kadencijos pabaigos.

Jei buvęs administracijos direktorius ir jo pavaduotojai valdiškų pareigų negaus, jiems priklausys dviejų mėnesių vidutinio dydžio darbo užmokesčio išmoka, t.y. administracijos direktoriui būtų 4 tūkst. eurų, o jo pavaduotojams – po 3 160 eurų.

Priešingu atveju – jei administracijos vadovai nesikeičia, jiems išeitinė išmoka pagal įstatymus nepriklauso, nebent už kelias dienas – nuo atleidimo iki naujo priėmimo į tą patį postą.

Malonių nebus

Šįkart veikiausiai miesto valdžia išmokomis pamaloninta nebus, nes Klaipėdoje po savivaldos rinkimų pagrindiniai miesto vadovai liks tie patys, išskyrus gal vicemerą Vytautą Čepą, kurį jo poste galbūt pakeis liberalas Simonas Gentvilas.

"Išsamiau panagrinėję reglamentavimą, priėjome išvadą, kad merui ir vicemerams, perrinktiems kitai kadencijai arba pradėjusiems dirbti valstybės tarnyboje anksčiau nei per 3 mėnesius po kadencijos pabaigos, visgi neturėtų būti mokamos išeitinės išmokos", – toks galutinis savivaldybės Teisės skyriaus vedėjo A.Kačalino verdiktas.

Klaipėdos miesto tarybos nariams, pasibaigus kadencijai, išmokos taip pat nepriklauso, nors už dalyvavimą tarybos ir komitetų ar komisijų posėdžiuose per visą kadenciją jie gaudavo simbolinę mėnesio algą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Tiems ,kurie nebuvo perinkti ,reiškia blogai dirbo ,reikėtų atskaičiuti iš jų gauto atligynimo dali o ne išeitines.

dievulėli

dievulėli portretas
Čepui ir pensijos, ir seimo nario išeitinės ir grožinės literatūros kūriniai gimsta dirbant savivaldybėje ir vis... MAŽAI...

/kjv

/kjv portretas
Vis jiems maza.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių