Klaipėdos valdžia ieškoti pinigų burlaivių regatoms vyks į Vilnių

Klaipėdos savivaldybės atstovai jau pradės ieškoti pinigų, kurių reikia uostamiestyje priimti dvi tarptautines didžiųjų burlaivių regatas. Viena jų į Klaipėdą užsuks kitais metasi, o antroji – 2017-aisiais.

Klaipėdos savivaldybės atstovai penktadienį vyksta į Vilnių, kur Kultūros ir sporto departamente organizuojamas specialus posėdis dėl Vyriausybės tikslines paramos Klaipėdai tarptautinių regatų priėmimui.

Numatoma, kad šiame posėdyje dalyvaus kelių ministerijų, kitų suinteresuotų institucijų atstovai.

Klaipėdos politikai jau yra pritarę, kad uostamiestis 2017 metais taptų regatos „The Tall Ships Races“ uostu.

Kai su regatos organizatoriais – Pasaulinė buriavimo mokymo asociaciją buvo pasirašyta sutartis, organizacija pasiūlė Klaipėdai priimti dar vieną regatą 2015 metais.

Uostamiesčio valdžia palankiai įvertino tokį siūlymą ir ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje pritarė sutarties dėl regatos organizavimo projektui. 

Joje numatyta, jog Klaipėdai kitais metais taps regatos „The Tall Ships Races 2015“ starto uostu.

Ši regata užsuks į du Švedijos uostus, o finišuos Ščecine.
Numatoma, kad regata Klaipėdoje kitais metais vyks gegužės pradžioje arba birželio pradžioje ir gali sutapti arba su Laivų paradu, arba Pilies džiazo festivaliu.

„Labai džiaugiamės, kad su regatos organizatoriai puikiai pavyko derėtis ir uosto mokestis bus gerokai mažesnis nei už 2017 metais vyksiančią regatą. Sumokėti reikės apie 200 tūkst. litų“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Dalia Pleskovienė.

Pinigų taip pat reikės burlaivių, kurių planuojama sulaukti apie 50-60, jų įgulų priėmimui, įvairių renginių organizavimui.

Skaičiuojama, kad išlaidos priimti regatą gali siekti apie 650 tūkst. litų.

Abiejų regatų priėmimui Klaipėdoje reikia beveik 1,2 mln. litų. Todėl ir tikimasi gauti paramos iš Vyriausybės, privačių rėmėjų. Tačiau apie pusę reikalingos sumos bus suplanuota Klaipėdos biudžete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

REIKETU VISU PIRMA APSIKOPTI MIESTA

REIKETU VISU PIRMA APSIKOPTI MIESTA  portretas
TEISINGAI RASO ZMONES REIKETI PRIKELTI MIESTA IS GRIUVENU ,APSIKOPTI VISA MIESTA NE TIK SENAMIESTI ,O TADA KVIESTI I SVECIUS ....BALIAI IR SVENTES TURETU BUTI PO DIDELIO DARBO KOLKAS KLAIPEDA GILEME GRIUVENU LITARGO MIEGE......O SEIP KLAIPEDA TURI IR KITU GATVIU NE TIK MAZVYDO ALEJA IR SENAMIESTIS ,O ATVYKE TURISTAI PAPLUSTA PO VISA MIESTA ..PVZ NUEJA I VASAROS ESTRADA ,PRIE PITERIO ,ZVEJIU G.BUVES KINOTETRAS NU IR KA JIE TEN PAMATYS .....

Rimalda

Rimalda portretas
Kodėl uždirbti Klaipėdoje pinigai "važiuoja" į Vilnių, o paskui reikia važiuoti prašyti ?????????

Galėtų

Galėtų portretas
pirmoje eilėje važiuoti ieškot pinigų miesto griuvėsiams, infrastruktūrai gerinti, naujų medžių sodinimui, nes senieji kertami be pasigailėjimo ir Klaipėda greitai liks plika kaip Gentvilas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių