Klaipėdos uosto vadovas: uostas privalo plėstis

Klaipėdos jūrų uosto direkcija parengė išorinio uosto Melnragėje viziją. Naujai suformuotoje apie šimto trisdešimties hektarų teritorijoje numatoma ne tik uosto veikla, bet ir pramogų bei poilsio zonos.

Parengtoje planuojamo išorinio uosto vizijoje pristatoma Klaipėdos uosto plėtros svarba. Norėdamas ir ateityje išlaikyti lyderio pozicijas tarp Baltijos valstybių, Klaipėdos uostas, pasak jo vadovo, privalo plėstis.

Dar birželį pritarta giliavandenio uosto plėtrai Melnragėje. Numatoma suformuoti 130 ha teritoriją jūroje. Prie naujųjų krantinių galėtų švartuotis didžiausi konteinervežiai. Skaičiuojama, kad per 10 metų, krova, kuri dabar siekia apie 40 mln. tonų per metus, padvigubėtų – kasmet valstybės biudžetą papildytų 700 mln. eurų.

„Didysis srautas, pagrindinis srautas – tai būtų vienareikšmiškai konteineriai, nes priešingu atveju tokios apimties investicijos, jos sunkiai pasiteisintų ir atsipirktų. Na ir sakykime, krovos kompanijos, kurios veikia šiandiena uoste, jos taip pat turi viziją ir norą atsidurti šitoje išorinėje uosto dalyje“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Teigiama, kad išorinis uostas galėtų tapti ir patraukliu traukos objektu miestiečiams bei turistams. Numatyti viešbučiai, kavinės, jachtų prieplaukos. Preliminariais skaičiavimais, išorinio uosto plėtra kainuotų apie 800 mln. eurų.

„Na, visų pirma mes turime pasitvirtinti bendrąjį planą. Mes turime gauti pritarimą iš miesto vadovų, iš vyriausybės ir po šito pritarimo eina toliau techninių dokumentų rengimas“, pasakojo A. Vaitkus. 

Tikimasi, kad bendrasis uosto planas vėliausiai bus patvirtintas kitų metų pradžioje. Statybos numatomos 2020-aisiais, jos turėtų trukti apie penkerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To "nedurneliui"

To "nedurneliui" portretas
Gudrociau. Zodis itakoti nera vartotinas, nes skamba kaip kakoti. Reikia sakyti daro itaka. "Gerai", kad pas mus dar tokiu "protingu" kaip tu yra tarnaujanciu Vilniaus gaujoms.

Troliams ir kitiems durniams

Troliams ir kitiems durniams portretas
jeigu jūs neišstenate susirinkti reikalingą informaciją,sekti sprendimus ir veiksmus, tai niekas nekaltas.Bet čia triesti savo fantazijų pasauliu tikrai nereikėtų.Žinoma, tarp jūsų yra ir tų kurie asmeniškai suinteresuoti uosto reikalais ir jo plėtros eiga. KUOMET PRAMIRKSĖJOT MOMETĄ KAI GALĖJOT KAŽKĄ PAKEISTI-ĮTAKOTI(Melnragės gyventojai ir gauja taikanti užimti esamos gaujos vietą..) TAI DABAR REIKIA VISOKIAS NESAMONES TIRAŽUOTI.

Vituk

Vituk portretas
Tai yra daug vietos Butinges erdveje... Klaipedoj tu uostujau gana...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių