Klaipėdos uoste neturėtų sumažėti baltarusiškų krovinių

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uoste artimiausiu metu neturėtų sumažėti baltarusiškų krovinių srautai, nes juos į kaimyninius uostus krovinius vežti yra brangiau, tvirtina Klaipėdos uosto atstovai.

„Tie Rusijos uostai, kurie yra arčiausiai nuo Baltarusijos, į juos vežti krovinio toną kainuoja 10–18 dolerių brangiau. Mes tikimės, kad tie srautai, kurie yra tradiciniai Lietuvoje, išsilaikys“, – penktadienį spaudos konferencijoje sakė uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Anot jo, baltarusiškus krovinius taip pat yra brangiau vežti ir į Rygos uostą, todėl per Klaipėdą baltarusiškų krovinių srautai pastaruoju metu išlieka stabilūs.

Klaipėdos jūrų uostas per devynis šių metų mėnesius perkrovė 29,895 mln. tonų krovinių – 3,4 proc. daugiau nei 2015-ųjų sausį-rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei ka

jei ka portretas
jau sumazejo,,, trecia menesi nebekrauna naftos produktu is baltarusijos per klaipedos nafta.. ka pasakys dabar tie kurie kudakavo kad nuomuoti bachkas nepelninga ir kek=nksminga :))) varslininkai bl

Ergo

Ergo portretas
taip, Nemunu atvaro norvegų silkės ir ties Gardinu gudai jas gaudo. Kur žiūri mūsų žvejai?

LT

LT  portretas
Kaip tai...jie per Klaipeda importuoja krovinius ,o ne tiesiogiai atplukdo i Minska?,juk jie importuoja ...sugauta Norvegijos silke ...atsiplukdo i Minska ....,ir paskui parduoda Rusijai..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių