Klaipėdos uoste – didžiausia krovinių apyvarta istorijoje

  • Teksto dydis:

Negalutiniais duomenimis, Klaipėdos uostas 2016 metais viršijo 40 mln. tonų krovinių apyvartą. Tai yra geriausias rezultatas visoje uosto istorijoje. 2015 m. metinė krovinių apyvarta taip pat buvo rekordinė ir  siekė 38,5 mln. tonų.

„Visų pirma norime pasidžiaugti, kad Klaipėdos uostas pirmą kartą uosto istorijoje visus metus išlaikė lyderio poziciją tarp Baltijos valstybių uostų ir kad praėjusiais metais pavyko pasiekti naują geriausią rezultatą ir peržengti 40 mln. tonų ribą. Tai yra didžiulis uosto krovos kompanijų įdirbis ir nuopelnas bei nuolatinės, ypač pastaraisiais metais atliktos Uosto direkcijos investicijos į infrastruktūrą, kurios svariai prisideda prie gerų rezultatų“, – sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Labiausiai 2016 m. Klaipėdos uoste augo naftos, suskystintųjų gamtinių dujų, konteinerių, ro ro krova, lėmusi rekordinius rezultatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kestas

Kestas portretas
Saunuoliai.Reiketu sutvarkyti Sventosios uosta-ten gali uzsukti privatus laivai is visos Europos,kas atnestu nemazai pajamu taip pat ir Klaipedai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių