Klaipėdos universiteto laukia permainos

Siekiant išsaugoti Klaipėdos universitetą rengiamasi pokyčiams. Numatoma, kad aukštosios mokyklos ašimi taps jūriniai mokslai. Nors ir pripažįstama, kad šiuo metu silpnoji grandis yra humanitariniai ir socialiniai mokslai – jų naikinti nežadama.

Aptarė veiklos gaires

Su Klaipėdos universiteto vadovais antradienį susitikęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas aptarė universiteto padėtį, veiklos gaires planuojamos aukštojo mokslo tinklo pertvarkos kontekste.

„Tikslaus, preciziško gairių plano neturime, tačiau turime šiokius tokius pamąstymus tame kontekste, kas vyksta ir kalbama vyriausybėje, valdžios sluoksniuose“, – teigė Klaipėdos universiteto rektorius prof. habil. dr. Eimutis Juzeliūnas.

Stiprins jūros ir aplinkos mokslus

Pasak rektoriaus, ateityje norima gryninti universiteto veiklas ir orientuoti į jūros bei aplinkos mokslus bei susijusias sritis tokias kaip jūros dugno archeologija, rekreacija, turizmas, sportas, sveikata.

„Mes remiamės tuo, kad tarptautiniai ekspertai šias sritis yra labai gerai įvertinę ir pripažinę tarptautinę lyderystę Klaipėdos universiteto. Kai kuriose srityse esame įvertinti geriau negu kiti Lietuvos universitetai“, – pastebėjo E.Juzeliūnas.

Įvardijo silpnesnes sritis

Silpnesnėmis universiteto sritimis rektorius įvardijo humanitarinius ir socialinius mokslus. Numatoma, kad šias mokslų kryptis reikia gryninti ir struktūrinti, tačiau kaip tai bus daroma – dar nėra nutarta.

Vis dėlto E.Juzeliūnas patikino, jog nėra galimybių, kad Klaipėdoje neliks humanitarinių ar socialinių mokslų.

Rektorius taip pat pastebėjo, kad kalbant apie universiteto likimą kaip savarankiškos aukštosios mokyklos arba kitos padalinio – svertai sutelkti šalies valdžios rankose.

Kamuoliukas šiek tiek ne mūsų pusėje.

„Kamuoliukas šiek tiek ne mūsų pusėje. Kamuoliukas dabar yra valdžios pusėje, kuri dabar labiau stengiasi pati spręsti. Nebūtinai rektorius ar universiteto bendruomenė jiems gali turėti įtakos“, – teigė E.Juzeliūnas.

Klausimai dėl informacijos

Klaipėdos meras V.Grubliauskas pastebėjo, kad Klaipėdos universiteto šerdimi galima laikyti jūrinius mokslus ir tai, pasak miesto vadovo, taps ta uola ant kurios universitetas išliks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
KU universitetas nuostabus. Esu jau baigusi VU, tai galiu palyginti. KU SMF itin didelis dėmesys studentams, kiekvienas mylimas, dėstytojai puikūs ir suinteresuoti perteikti žinias. Labai džiaugiuosi studijuodama KU.

MP

MP portretas
Pritariu. Studijavau KU studijų programoje 60% paskaitų kurios nesusijusios su studijų dalyku. Laikomi etatatai pencijinio amžiaus dėstytojams ir daktarantams reikia naujo vėjo universitete.

studentas

studentas portretas
ku reikia atsinaujinti,pencijinio amžiaus destytojai galvojantys kaip greičiau prastumti paskaitą. Auditorijose loptopai,multimedijos viskas ko reikia paskaitom vesti,bet ne geriau skaityti nuo pageltusio lapelio ranka rašytus užrašus. Nesutvarkytos studijų programos,laikomos tokios paskaitos kurios skirtos tik dėstytojams išlaikyti...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių