Klaipėdos universitete paskirti nauji prorektoriai

  • Teksto dydis:

Kovo 4 dieną Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas, pritarus KU Tarybai, paskyrė naująją komandą. Mokslo ir inovacijų prorektoriumi (vietoje Mokslo ir meno prorektoriaus) paskirtas dr. Darius Daunys, studijų prorektore – dr. Sonata Mačiulskytė, infrastruktūros ir plėtros prorektoriumi – dr. Benediktas Petrauskas.

„Universiteto infrastruktūra turi atitikti aukščiausią lygį. Vienus objektus reikia sutvarkyti, kitus pastatyti. Artimiausi planai – konkretūs ir aiškūs. Yra parengti Vyriausybės nutarimai, kuriuos reikia priimti, realizuoti investicinę programą, kuri jau paruošta laikinosios komandos, pastatyti naują bendrabutį studentams, biblioteką, sutvarkyti ir kitus objektus“, – dėstė KU infrastruktūros ir plėtros prorektorius dr. B. Petrauskas.

Kalbant apie mokslą ir inovacijas, naujasis prorektorius dr. D. Daunys pabrėžė, jog mokslui reikia duoti tam tikrą kryptį ir sudaryti sąlygas vystyti veiklas.

„Universitete yra stiprių mokslo padalinių, kuriems tereikia padėti ir toliau vystyti savo veiklas. Kitas, mokslui imlias universiteto dalis reikia sutelkti, surasti bendrų minčių, kad būtų pasiekti rezultatai, kaip ir stipriųjų mokslo padalinių“, – kalbėjo  KU mokslo ir inovacijų prorektorius dr. D. Daunys.

Studijų prorektorė dr. S. Mačiulskytė pabrėžė, jog reikalingas tamprus bendradarbiavimas tarp mokslo ir studijų.

„Be mokslo stiprinimo mes negalėsime stiprinti studijų. Ir atvirkščiai – juk naujus mokslininkus norisi užsiauginti patiems, o tai turime daryti nuo bakalauro studijų“, – sakė KU studijų prorektorė dr. S. Mačiulskytė.

Pasak jos, artimiausi darbai bei tikslai – konkretūs: universiteto tarptautiškumo didinimas per užsienio studentų pritraukimą, jų skaičiaus didinimą, jungtinių studijų programų kūrimą bei stiprinimą.

Naujoji prorektorių komanda pareigas eiti pradės nuo kovo 5 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Chebrytė labai tiktų atstovauti kur nors atlaiduose. Už savus pinigus atgailauti veltui visą gyvenimą valgytą duoną.

R

R portretas
Dugnas!

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
O kodėl nėra prof. Rimanto Balsio?
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių