Klaipėdos universitetas – parodoje „Sveikata 2016“

  • Teksto dydis:

Kovo 18–20 d. Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje, vyks tradicinės ir netradicinės medicinos ir sveikos gyvensenos paroda „Sveikata 2016“, kurioje prisistatys Klaipėdos universiteto (KU) Sveikatos mokslų fakulteto, Botanikos sodo bei Žmogaus motorikos tyrimų laboratorijos atstovai.

Klaipėdos universiteto stende universiteto darbuotojai ir studentai dalysis žiniomis apie sveiką gyvenseną, sveikatos būklės normas ir galimybes ją gerinti.

Parodos lankytojams, padedant Žmogaus motorikos tyrimų laboratorijos darbuotojams, bus atliekama išsami kūno masės analizė, norintieji su specialistais galės aptarti jos rezultatus.

Reabilitacijos katedros atstovai suteiks informacijos apie ligonių gydymą judesiu – kineziterapiją, studentai ir dėstytojai pademonstruos mankštos pratimų, ypač tinkamų sėdimą darbą dirbantiems žmonėms.

Katedros dėstytojai konsultuos sveikos mitybos klausimais. Botanikos sodo darbuotojai parodos dalyvius džiugins kvapniomis dovanėlėmis, kartu su ergoterapeutais ves trumpus sodininkystės terapijos užsiėmimus. Jaunieji parodos dalyviai galės gauti informacijos apie reabilitacijos krypties, kūno kultūros ir sporto studijas.

Minėti specialistai žino būdų, kaip iš tikrųjų padėti ligos ar negalios paveiktam žmogui prasmingai gyventi, tad uostamiesčio gyventojams siūloma aplankyti Klaipėdos universiteto stendą ir klausti patarimų.

„Klaipėdos“ inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių