Klaipėdos „Tėvelių mokykloje“ – paskaita apie skiepus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kūdikio laukiančius pajūrio gyventojus jau tradiciškai kviečia gilinti savo žinias „Tėvelių mokykloje“. Balandžio mėnesį suplanuotas net aštuonių nemokamų paskaitų ciklas, kurį papildė dar viena nauja tema.

Susitikimai su būsimais tėvais startuos iš karto po Šv. Velykų balandžio 8 d., trečiadienį, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose (Taikos pr. 76, Klaipėda). Visos paskaitos, išskyrus pačią paskutinę, organizuojamos vakarais, patogiu metu – nuo 17.15 val.  Mėnesio paskutinę dieną vyksiantis susitikimas prasidės kiek ankščiau nei įprasta – 15.15 val. Visos paskaitos yra nemokamos.

Šį mėnesį „Tėvelių mokyklos“ organizatoriai į programą įtraukė naują paskaita apie vaikų skiepus ir jų būtinumą. Balandžio 16 d. vyksiančioje paskaitoje specialistai patars, kokie skiepai naujagimiui geriausi, kokios galimos mažylių reakcijos į vakcinas, kuomet geriausia skiepyti vaikus. Tikimasi, kad ši tema susilauks tokio pat susidomėjimo, kaip ir visai neseniai startavusi paskaita apie vaikų alergines ligas – šį mėnesį ji vyks balandžio 14 d.

„Tėvelių mokykloje“ taip pat bus galima gauti vertingos informacijos, kuri padės pasiruošti gimdymui – apie tai bus pasakojam pirmojoje šio mėnesio paskaitoje balandžio 8 d. Kad būtų paprasčiau paruošti kūdikio kraitelį ir išvengti streso grįžus su naujagimiu iš ligoninės namo, labai rekomenduotina pasidomėti apie kūdikio priežiūrą pirmaisiais mėnesiais – apie tai bus pasakojama balandžio 9 d. paskaitoje.

Įsibėgėjus paskaitų ciklui bus galima daugiau sužinoti ir apie nėščiosios mitybą tiek laukiantis, tiek jau pagimdžius. Į ją būsimos mamos kviečiamos atvykti balandžio 20 d. Ne mažiau svarbi tema ir apie natūralų maitinimą – visada itin didelio būsimų mamų dėmesio sulaukianti paskaita vyks balandžio 21 d.

Vertėtų pro akis nepraleisti ir temos apie pogimdyvinę depresiją bei jaunos šeimos psichologiją. Balandžio 23 d. bus pasakojama, kaip kūdikio atėjimas į šį pasaulį pakeičia šeimos vertybes, su kokiomis psichologinėmis problemomis susiduriama ir kaip jų išvengti.

Mėnesio ciklą užbaigs paskaita „Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“, kuri vyks balandžio 30 d. Susitikime, kuris prasidės 15.15 val., specialistai papasakos apie burnos higieną, jos svarbą tiek mamos, tiek vaiko sveikatai.

Į susitikimus su specialistais kviečiamos ne tik būsimos mamos, bet ir tėveliai ar kiti šeimos nariai. Visi norintys dalyvauti dominančiuose užsiėmimuose arba visame jų cikle, gali registruotis iš anksto arba artėjant pasirinktai temai. Užsirašyti galima paskambinus tel. (8 46) 23 47 96, mob. (8 640) 93340 arba el. paštu iveta@sveikatosbiuras.lt.

Paskaitų temos:

„Gimdymas“ (š. m. balandžio 8 d. 17:15 val.).

„Kūdikio priežiūra pirmaisiais mėnesiais“ (š. m. balandžio 9 d. 17:15 val.).

„Viskas apie kūdikių alergines ligas“ (š. m. balandžio 14 d. 17:15 val.).

„Vaikų skiepai ir jų būtinumas“  (š. m. balandžio 16 d. 17:15 val.).

„Nėščiosios mityba ir mityba po gimdymo“ (š. m. balandžio 20 d. 17:15 val.).

„Natūralus maitinimas“ (š. m. balandžio 21 d. 17:15 val.).

„Pogimdyvinė depresija ir jaunos šeimos psichologija“ (š. m. balandžio 23 d. 17:15 val.).

„Nėščiųjų ir vaikų dantų priežiūra“ (š. m. balandžio 30 d. 15:15 val.).

Paskaitos vyks Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro patalpose Taikos pr. 76, trečiame aukšte (buvusi vaikų poliklinika).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Či

Či portretas
na nori lietuviams imūryti neaiškius medikamentus, nors tu ką.Esant tokiam farmacininkų mafijos lygiui, tėvai gerai daro kad nepasitiki kiekvienu liaupsinamu procesu.Lobistai-atkatininkai dirba..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių