Klaipėdos senjorai švęs Auksinių vestuvių šventę

  • Teksto dydis:

2015-ieji  Klaipėdos mieste paskelbti Senjorų metais, todėl šiemet uostamiesčio senjorai sulaukia ypatingo dėmesio. Viena iš Savivaldybės dovanų pagyvenusiems žmonėms – Auksinių vestuvių šventė, vyksianti jau spalio 3 d.

Į Auksinių vestuvių šventę buvo kviečiamos visos senjorų poros, kurios 2015 metais  švenčia savo Auksines vestuves, ar kurios prieš 2-3 metus  jas jau atšventė bei kurioms iki bendro gyvenimo 50-mečio likę vos keleri metai.

Pasak socialinių reikalų departamento direktorės Audros Daujotienės, tradiciškai lietuviai būtent rudenį švęsdavo vestuves: „Rudenį, pasibaigus darbymečiui, lietuviai kelia vestuves, todėl šiai šventei parinkome būtent tokią datą. Manome, kad žmonės santuokoje praleidę 50 metų verti išskirtinės pagarbos, todėl norime padovanoti jiems ypatingą dovaną ir taip padėkoti už šeimos, kaip vertybės puoselėjimą.“

Pirmą kartą Klaipėdoje organizuojamame renginyje dalyvaus net 60 porų. Pasak renginio organizatorių, patys senjorai, užsiregistravę į renginį, nekantriai jo laukia. „Su dauguma šventės dalyvių palaikome tamprų ryšį, jiems kyla nemažai klausimų, į kuriuos su malonumu atsakome. Senjorai sako su nekantrumu laukiantys šventės, kai galės susipažinti ir pabūti su kitomis uostamiesčio poromis, kartu pragyvenusiomis tiek daug metų,- sakė Civilinės metrikacijos ir registracijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė.

Santuokos sukaktuvininkus sveikins populiarūs muzikos atlikėjai, sutuoktiniai kartu pakels šampano taures ir bus iškilmingai apdovanoti oficialiais Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko sveikinimo raštais.

Auksinių vestuvių šventė vyks Klaipėdos miesto santuokų rūmuose (Šimkaus g. 11). Šventė prasidės 14 val. Nuo 13 val. prasidės dalyvių registracija bei fotosesija. Planuojama, kad renginys truks iki 2 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių