Senamiestyje įrenginėjamas šventiškas Kalėdų Senio sodas

Senamiestyje bruzda darbininkai – artėjant šventėms Žvejų gatvėje įrenginėjamas Kalėdų Senelio sodas su tūkstančiu šviečiančių lempučių ir gardumynais. Netrukus prasidės ir prekyba kalėdinėmis eglutėmis.

Pajūris ruošiasi Kalėdoms. Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis teigė, kad Žvejų g. 16 privačiame sklype buvo išduotas leidimas mugės veiklai nuo gruodžio 2-osios iki sausio 6 dienos.

Žvejų gatvės dalį papuoš šventiškai dekoruoti prekybiniai nameliai, mobilūs restoranai, desertų krautuvėlės, įvairūs atrakcionai.

Pasak mugės organizatorių, tūkstančiai Kalėdų senelio sode sužibsiančių lempučių turėtų praskaidrinti ilgus žiemos vakarus.

Jau dabar čia zuja darbininkai. Montuojami autentiški, Klaipėdos senamiesčio architektūros stilių atliepsiantys vokiški nameliai – iš viso jų bus pastatyta apie 30.

"Ne tik mugė veiks, bet ir renginiai vyks, Kalėdų Senis atplauks laivu. Pradėsime veiklą sulig eglutės įžiebimu. Dar viena mugė Klaipėdoje atsidarys "Naujojo turgaus" teritorijoje, kur bus prekiaujama maisto produktais", – pasakojo mugių organizatorė ir projektų vadovė Rita Budginienė.

Artėjant didžiausioms metų šventėms verslininkai taip pat ruošiasi prekybai kalėdinėmis eglutėmis.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienės teigė, kad kol kas  prekybininkams leidimų išduota nedaug – tik 4.

"Teikti prašymus galima pradėti prieš 30 dienų. Yra tokių, kurie jau pateikė. Antradienį gavau prašymą prekybai eglutėmis nuo gruodžio 1-osios. Tiesa, palyginti su tuo, kas būdavo anksčiau, šiuo metu prekyba yra apmirusi. Tarkime, lapkričio 1-ajai prie Joniškės kapinių vykdavo prekeivių peštynės dėl vietų. Šiemet turėjome laisvų vietų. Ta pati situacija ir su eglutėmis. Nebėra tokio aktyvumo", – įsitikinusi J. Uptienė.

Kol kas užimtos tik keturios vietos iš 53 esamų. Tai yra dvi  Taikos g. 39 prie prekybos centro ir Liepojos g. tarp 10 ir 12 pastatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
Pati tinkamiausia vieta Kalėdų pasakai. Sveikiname privačią iniciatyvą. Per Jūros šventę ten irgi buvo lunaparkas. Juodasis jumoras čia.

Efa

Efa portretas
Patenkinti patenkinti ,tai ir statykit privacius namelius o ne uz miestieciu pinigus nupirktus .Irodykit kad privati iniciatyva tokia gera kad nesinori kitos

seklys

seklys portretas
ko cia nepatenkinti ,cia privati iniciatyva o ne savibledybe rengia .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių