Klaipėdos senamiestyje bus ramiau

Klaipėdos senamiesčio gyventojai galės atsikvėpti. Miesto taryba dviem naktiniams pseudobarams apribojo prekybos alkoholiu laiką. Tačiau nėra aišku, ar tose pačiose vietose neįsikurs kitos tą pačią veiklą vykdančios įmonės.

Klaipėdos senamiesčio gyventojai galės atsikvėpti. Miesto taryba dviem naktiniams pseudobarams apribojo prekybos alkoholiu laiką. Tačiau nėra aišku, ar tose pačiose vietose neįsikurs kitos tą pačią veiklą vykdančios įmonės.

Skundus patvirtino policija

Miesto taryba prekybos alkoholiu laiką nuo 8 iki 22 val. apribojo įmonėms „Danės vizija“ ir „Vigroup“. Pirmoji turi naktimis dirbančią viešojo maitinimo įstaigą, įsikūrusią adresu Daržų gatvė 1, antroji – Jūros gatvė 5. Sprendimas įsigaliojo iš karto jį priėmus.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyrius vedėja Jolanta Uptienė tvirtino, kad apriboti įstaigoms prekybos alkoholiu laiką siūlyta, atsižvelgiant į gyventojų skundus. Jie piktinosi prie įstaigų nuolat kylančiu triukšmu, muštynėmis.

J.Uptienė pasakojo, kad gyventojų skundus patvirtino ir policija. Taip pat apriboti prekybos alkoholiu laiką minėtoms kavinėms prašė ir kitos institucijos.

Atkreiptas dėmesys, kad šios įstaigos labiau primena naktines alkoholio parduotuves, o ne kavines. Tokią išvadą yra padariusi ir Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Taip pat nurodyta, kad minėtose vietose anksčiau veiklą vykdė kitos įmonės. Joms miesto taryba dėl tų pačių priežasčių taip pat buvo apribojusi prekybos alkoholiu laiką.

Prašė atidėti svarstymą

J.Uptienė informavo, kad lapkričio 20 d. į savivaldybę kreipėsi įmonės „Danės vizija“ advokatas. Jis prašė atidėti klausimo svarstymą. Nurodė, kad remiamasi tik gyventojų skundais. Pasak teisininko, šie yra nepagrįsti.

„Su šios įmonės direktore buvo kalbėta, prieš išduodant licenciją. Ji buvo informuota, kad ankstesnėms įmonėms, čia vykdžiusioms tą pačią veiklą, buvo apribotas prekybos alkoholio laikas dėl gyventojų skundų, pažeidimų. Kai gavome gyventojų pranešimų, vėl kvietėmės ją. Žadėjo susitvarkyti, bet reakcijos – jokios“, – aiškino vedėja.

Politikai domėjosi, ar įmonių, kurios vykdo veiklą, savininkai yra tie patys. J.Uptienė teigė, jog tokių duomenų neturi. Taip pat domėjosi, ar nėra galimybės tokioms įstaigoms neišduoti licencijos.

„Jei įstaiga turi Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos leidimą maistui tvarkyti, mes negalime neišduoti“, – teigė vedėja.

Problema – ne pabėgėliai

Miesto tarybos narys Artūras Razbadauskas siūlė kreiptis į Seimą, kad šis pakoreguotų teisės aktus taip, jog toje pačioje vietoje negalėtų atsirasti ūkinė veikla, dėl kurios buvo gauta gyventojų nusiskundimų ir buvo taikytos sankcijos.

Kolegai pritarė ir Vygantas Vareikis: „Reikia šį klausimą kelti platesniu mastu. Didžiausia Lietuvos problema – ne pabėgėliai ar teroristai, o Kražių alkoholikas. Siūlyčiau kreiptis į visas Seimo partijas dėl tokių įstaigų veiklos apribojimo“.

Tarybos nario Tomo Meškinio nuomone, tai yra ne verslas, o antiverslas.

Gyventojai tarybos sprendimą apriboti prekybos alkoholiu laiką minėtoms įstaigoms palydėjo plojimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to hmm

to hmm portretas
Gyventojai turi aktyviai kovoti, kad mieste neliktų tokių girdyklų. Tai didžiulė grėsmė visų mūsų saugumui. Tokių verslininkų nusikalstamą veiklą turi įverrinti teismas.

hmm

hmm portretas
O tai kitų rajonų gyventojai ir toliau turės kęsti tas naktines parduotuves? Įstatymai jas draudžia, tai kokio galo jos visos dar neuždarytos? Kaip man kaip gyventojui galvoti? Korupcija?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių