Klaipėdos savivaldybės darbuotojai neatlygintinai davė kraujo

  • Teksto dydis:

Šiandien kelios dešimtys Klaipėdos m. savivaldybės darbuotojų neatlygintinai davė kraujo. Aštuoni iš jų – pirmą kartą. Uostamiesčio savivaldybėje vyko kraujo donorystės akcija. Pasak Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo atstovės Rūtos Ramanauskienės, labai sveikintina, kad tarnautojai miestiečiams stengiasi padėti ne tik kasdieniu darbu. Kiekvienas duoto kraujo lašas kažkam gali išgelbėti gyvybę.

Pasak koordinatorės, džiugu, kad ši akcija Klaipėdos savivaldybėje kasmet tampa vis populiaresnė. „Jeigu anksčiau ateidavo 40 žmonių, mes jau džiaugdavomės, kad tai gera išvyka. Dabar ateina ir po 80–90 tarnautojų. Tai labai sektinas pavyzdys. Maža to, labai džiaugiamės, jog Klaipėdos savivaldybės darbuotojai prie kraujo donorystės prisideda ne tik dalyvaudami tokioje akcijoje, o ir suteikdami patalpas, rodydami pavyzdį“, – sakė R. Ramanauskienė.   

Akcijos Klaipėdos savivaldybėje iniciatorė, Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Rima Beinoravičienė neatlygintinos donorystės propagavimu užsiima daug metų. Imtis šios gražios iniciatyvos tarnautoją paskatinto asmeninis pavyzdys.  Moteris šiandien kraują davė 55 kartą. Tai – savivaldybės rekordas.

Anot tokioje akcijoje ne pirmą kartą dalyvaujančios Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Vieno langelio ir e. paslaugų poskyrio darbuotojos Rūtos Mikšytės, kraują duoti yra smagu. „Realiai jautiesi padaręs gerą darbą, žinai, kad kažkam ateityje tokiu savo poelgiu padedi“, – sakė tarnautoja.

Vis dėlto, pasak Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo atstovų, didžiausias paradoksas tame, kad norintys duoti kraujo žmonės to negali padaryti dėl ligos, o galintys – bijo. Pastarieji dažniausiai yra prisiklausę įvairiausių mitų. Pagrindinis jų – galima užsikrėsti. Tačiau tai netiesa. Visos priemonės yra sterilios ir naudojamos tik vieną kartą. Tad klaipėdiečiai kviečiami pasekti tarnautojų pavyzdžiu. „Pabūkime geresni bent švenčių laikotarpiu“, – kviečia Nacionalinio kraujo centro Klaipėdos filialo atstovė Rūta Ramanauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedos savyvaldybes darbuotojai

Klaipedos savyvaldybes darbuotojai portretas
galetu buti paslaugesni kai atvyksti i savivaldybe.

Nelaikykite kitu uz durnius

Nelaikykite kitu uz durnius portretas
Pietu pertrauka trunka 45min Tai kaip sugebejo duoti kelios desimtys kai vienam zmogui trunka paimti ~15min Tai kur tas nemokamai? Ai gal atsisakete apmokejimo uz siandienos "darba" :)))))

kraujo donorė

kraujo donorė portretas
Piktieji komentatoriai, nelinkiu jums blogos sveikatos, nelinkiu susidurti su tuo, kai jums patiems to paruošto kraujo prireiks... Neduok Dieve. Dėkoju visiems, kurie dovanojo ir ypač žurnalistei Rimai Beinoravičienei. Ji - Garbės donorė, miesto rekordininkė ir tokių gražių darbų didelė organizatorė. Kilnių darbų linkiu visiems.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių