Klaipėdos savivaldybė pardavė daugiau turto

Uostamiesčio savivaldybei šiemet pavyko parduoti daugiau savo turto. Į privatizavimo fondą surinkta tris kartus daugiau pinigų nei praėjusiais metais.

Uostamiesčio savivaldybei šiemet pavyko parduoti daugiau savo turto. Į privatizavimo fondą surinkta tris kartus daugiau pinigų nei praėjusiais metais.

Trečiąjį šių metų ketvirtį uostamiesčio savivaldybė pardavė tris objektus. Bendra jų vertė siekė 471,5 tūkst. litų. Brangiausiai buvo parduoti trys butai, esantys Puodžių gatvėje. Už juos gauta 206,2 tūkst. litų.

Už administracines patalpas Liepų gatvėje gauta 140,1 litų, pirminės sveikatos priežiūros centro pastatą, esantį Švyturio gatvėje – 125,2 tūkst. litų.

Po šių sandėrių į privatizavimo fondą buvo surinkta apie 2,650 mln. litų. Praėjusiais metais ši suma siekė apie 724 tūkst. litų.

„Šiemet buvo parduota daugiau turto. Didžiausios sumos buvo gautos už įmonės „Klaipėdos bendrabutis“ akcijų paketą, kuris parduotas pirmąjį pusmetį, negyvenamas patalpas Turgaus gatvėje“, – tvirtino Klaipėdos
savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė.

Klaipėdos savivaldybės skyriai yra pateikę paraiškas, kad būtų skirtos lėšos iš privatizavimo fondo. 3 tūkst. litų prašoma privatizuojamų objektų parengimui pardavimui – turto vertinimui, spaudiniams apmokėti. Paaiškėjo, kad šiemet tam reikia daugiau lėšų nei planuota.

632,4 tūkst. litų prašoma Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos rekonstrukcijos pirmo etapo įgyvendinimui. Už šiuos pinigus iškelti ir atnaujinti elektros energijos įrenginiai, pagal pasirašytą sutartį su LESTO.

Dar 140 tūkst. litų prašoma Klaipėdos „Smeltės“ progimnazijos pastato Reikjaviko gatvėje elektros instaliacijos ir apšvietimo  remonto darbams. Savivaldybė šį projektą finansuoja dalinai. Likusi suma gaunama iš Švietimo ir mokslo ministerijos.

Jei miesto taryba skirs lėšas projektams, privatizavimo fonde liks 271,9 tūkst. litų. Anksčiau įvairiems projektams buvo skirta apie 1,602 mln. litų.

Miesto taryba yra patvirtinusi, kur gali būti naudojamos šio fondo lėšos. Daugiausia jos skiriamos projektų, kurie numatyti miesto strateginiame plane, įgyvendinimui, privatizuojamų objektų paruošimui pardavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

FELIKSAS

FELIKSAS portretas
APMOKESTINTI TEKS NAMU KAMINUS,KADANGI TERSIA KLIMATA.

FELIKSAS

FELIKSAS portretas
O KAS TOLIAU?...,KAIP NEBUS KA PARDUOTI?.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių