Klaipėdos paplūdimiuose jau laukiama vasaros

Tvarka Melnragės ir Girulių paplūdimiuose jau rūpinasi nauji prižiūrėtojai – įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai". Po truputį pradedama rengtis artėjančiam vasaros sezonui.

Biudžetinei įstaigai Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybai prižiūrėti ne tik Smiltynės, bet Melnragės bei Girulių paplūdimius miesto valdžia pavedė šių metų pradžioje.

Todėl buvo pakeistas ir įstaigos pavadinimas, kad labiau atitiktų veiklą. Dabar ji vadinasi "Klaipėdos paplūdimiai". Tvarkyti Melnragės ir Girulių paplūdimius ši tarnyba pradėjo vasario viduryje.

Pasak biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" vadovo Virginijaus Urbono, kol kas šiukšlėms išvežti naudojami gelbėtojų keturračiai.

Tikimasi, kad iki vasaros sezono pavyks įsigyti mažą traktorių su priekabomis. Viešųjų pirkimų konkursas jau paskelbtas, laukiama jo rezultatų. Smiltynėje šiukšlės toliau bus vežamos krovininiu keturračiu.

Dabar Smiltynės ir Melnragės bei Girulių pliažuose dirba po tris valytojus. Nuo balandžio jų pajėgos gausės. Vasaros sezono metu Smiltynės paplūdimiuose dirbs šeši, Melnragės ir Girulių – aštuoni valytojai.

Pastarajame darbininkų bus daugiau, nes pliaže apsilanko didesni žmonių srautai.

"Nuo balandžio 1 d. pradėsime dirbti visu pajėgumu. Reikės paruošti inventorių: suolus, persirengimo kabinas, šiukšliadėžes. Taip pat suremontuoti laiptus, atkasti takus. Pastaruosius darbus planuojama pradėti jau po savaitės, jei leis orai", – tvirtino vadovas.

Anot V.Urbono, ateityje įstaiga tikisi turėti visą būtiną techniką darbams. Jo teigimu, tai apsimokėtų labiau nei samdyti rangovus.

"Suprantame, kad viskas nebus iš karto. Tikimės, mokesčių mokėtojai teigiamai įvertins mūsų darbą", – teigė vadovas.

Jis neslėpė, kad paplūdimyje norėtųsi ir šiuolaikiškesnių suoliukų, persirengimo kabinų.

"Viskas daroma palaipsniui. Viliamės, kad pavyks atsinaujinti", – pabrėžė vadovas.

Gelbėtojų komandą planuojama pradėti rinkti balandį. Tradiciškai pirmoji atranka vyks baseine. Iš viso šiemet dirbs 72 gelbėtojai, 5 – vyriausieji gelbėtojai, 4 – gelbėtojai-laivavedžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
O kopas, prieškopį, takus, kelius iki jūros ir miškus tarp Pamario g. ir kopų kas valys?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių