Klaipėdos neįgalieji gėdijasi žymėti automobilius

Klaipėdiečiai vis dar nesibodi automobilių aikštelėse prie prekybos centrų užimti neįgaliųjų automobiliams skirtas vietas. Tuo šeštadienį įsitikino savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus valdininkai.

Klaipėdiečiai dažnai kreipiasi į šį savivaldybės skyrių, nurodydami daugybę negerovių. Ne visus skundus pavyksta patikrinti darbo dienomis. Kai kurios miesto negerovės išryškėja tik savaitgaliais.

Vasario 10-ąją Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyresnysis specialistas Renatas Markevičius ir jo kolega Šarūnas Domarkas lankėsi prie parduotuvių ir didesnių prekybos centrų.

Valdininkai aptiko 12 automobilių, neteisėtai užėmusių neįgaliesiems skirtas vietas. Visų jų vairuotojai rado informacinius lapelius, pranešančius apie nuobaudas už šį pažeidimą.

Negalime sakyti, kad visi šie žmonės be pagrindo paliko mašinas neįgaliųjų vietose. Neretai jie yra neįgalūs, bet matomoje vietoje už automobilio lango neužkiša tai liudijantį pažymėjimą.

„Negalime sakyti, kad visi šie žmonės be pagrindo paliko mašinas neįgaliųjų vietose. Neretai jie yra neįgalūs, bet matomoje vietoje už automobilio lango neužkiša tai liudijantį pažymėjimą. Paradoksalu, bet dalis šių asmenų prisipažįsta, kad jiems esą gėda viešai parodyti, kad yra nesveiki. Kiti tikina tiesiog pamiršę tai padaryti. Laukti kiekvieno tokio vairuotojo, išeinančio iš parduotuvės, neturime laiko. Yra tvarka, kaip turi būti pažymėtas neįgaliojo automobilis, ir jos reikia laikytis“, – teigė R.Markevičius.

Įdomu, kad didelės ir brangios mašinos, paliktos neįgaliųjų aikštelėse pastaruoju metu visada būna tinkamai pažymėtos, o per jų langų stiklą paprastai ryškiai matomas vairuotojo neįgalumą liudijantis pažymėjimas.

Šeštadienį tikrintojai užfiksavo 45 pažeidėjus, 12 jų paliko automobilius neįgaliųjų vietose. Visi kiti nepaisė draudžiančių ženklų.

Valdininkai žvalgėsi miesto parkuose ir taisyklių nepaisančių šunų šeimininkų. Klaipėdiečiai dažnai praneša apie šunų išmatų nesurenkančius ar savo augintinius be pavadėlių ir antsnukių vedžiojančius žmones. Šeštadienį tikrintojai sutiko tik vieną su dideliu šunimi žaidžiantį klaipėdietį. Taikus gyvūnas gaudė jam metamą kamuoliuką ir linksmai laigė. Tačiau tai, kad keturkojis buvo palaidas tapo pagrindu šeimininką įspėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerbiama Daiva Janauskaite, rašydama straipsnį įsigilinkite, pasitikslinkite, klauskite specialistų ir neklaidinkite žmonių.Cituoju- ,,Neretai jie yra neįgalūs, bet matomoje vietoje už automobilio lango neužkiša tai liudijantį pažymėjimą.,,Pažymėjimas nesuteikia galimybės statyti neįgaliųjų vietoje, reikai būtinai turėti STATYMO KORTELĘ

Rimantas

Rimantas  portretas
Pas Merso džipą neįgalų šeimininką patikrinkite ar turi "neįgaliojo pažymėjimą" su 30%.?

jei galėčiau net ir dabar emigruočiau

jei galėčiau net ir dabar emigruočiau portretas
Lietuvoje gėdijasi ne tik neįgalieji. Lietuvoje gėdisi ir seni žmonės. Aš gėdijuosi (esu 74 m.) visur: parduotuvėje, pas gydytoją, šventėse ir visur, visur. Taip yra todėl, kad Lietuvos valdžia į neįgaliuosius ir senus žmones žiūri kaip į bevertį balastą.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių