Klaipėdos mieste – virtinė renginių

Šis savaitgalis Klaipėdoje bus kupinas spalvų, koncertų ir gerai nusiteikusių žmonių. Be Šviesų festivalio, kelias dienas mieste taip pat šurmuliuos Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirti renginiai.

Technologiškai sudėtingesnis

Valentino dienos proga vakar vakare senamiestyje klaipėdiečiams ir miesto svečiams pristatytas pagrindinis Šviesų festivalio akcentas "Širdis".

Jį pamatyti lankytojai galės iki pat sekmadienio nuo 18 iki 23 val.

Nuo Teatro aikštės iki Turgaus ir Tiltų gatvių sankryžos nusidriekusiame 200 m ilgio ažūrinių arkų tunelyje žmones stebins šviesų ir muzikos magija.

Organizatorių teigimu, šiemet žiūrovai kviečiami išvysti technologiškai sudėtingesnį projektą su vaizdo ekranu.

Specialia programine įranga buvo sukurtas nepamirštamas šviesų efektų šou, kurį lydi žinomos užsienio ir lietuvių atlikėjų dainos.

Šviesų ir muzikos šou bus kartojamas kas 15 min.

Nuo laiko tunelio iki medūzų

Per penkerius metus Klaipėdos šviesų festivalis išaugo iki tarptautinio renginio, kuriame šįkart, be jau minėtos "Širdies", žiūrovai pamatys intriguojančius menininkų iš Prancūzijos, Suomijos, Latvijos ir Lietuvos projektus.

Latvių menininkas Janis Petersonas pakvies išbandyti laiko tunelį ("Atgal į ateitį") arba dalyvauti interaktyvioje lazerių instaliacijoje, o prancūzai festivalyje pristatys net tris projektus.

Dangės skvere virš žiūrovų galvų sklęs paslaptingi pasaulio vandenų herojai – medūzos (Ghislaine Couderto šviesų instaliacija).

Tamsoje šviečiantys apskritimai ir jų atspindžiai Dangės upėje – tai Géraudo Périole šviesos instaliacija "Ca pétille". Prancūzų kalba tai reiškia švytėjimą, spindėjimą.

Veiksmas – ne tik senamiestyje

Į šiųmetę renginio programą aktyviai įsiliejo ir verslininkai – nuo šviečiančių instaliacijų kavinių languose iki fotostudijos vilkiko priekaboje.

Specialią meninę instaliaciją "SmART – Shipping" sukūrė Klaipėdos mokslo ir technologijų parko bei Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto atstovų pajėgos.

Visuomenei jis bus pristatytas šeštadienį Pilies dirbtuvių pievoje (Pilies g. 14).

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras kviečia nemokamai apžiūrėti ledo ir ugnikalnių žemės – Islandijos – įkvėptą klaipėdiečių menininkų parodą.

Prie ypatingos šventinės auros kūrimo prisidės ir nauja festivalio erdvė M.Mažvydo alėjoje, kur vyks drabužių kolekcijų pristatymai, gurmaniškų produktų degustacijos ir E.Balsio menų gimnazijos auklėtinių paroda.

Karšta arbata ir įvairūs skanumynai festivalio lankytojų laukia prie šviečiančių staliukų Teatro aikštėje.

Vasario 16-ąją – koncertai

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga uostamiestyje taip pat vyks gausybė šventinių renginių.

Šiandien 16 val. Bendruomenės namuose (Debreceno g. 48) šokių kolektyvas "Zunda" surengs koncertą "Mes tikrai mylim Lietuvą".

Šeštadienį 10.30 val. Klaipėdos Marijos Taikos karalienės bažnyčioje bus aukojamos šv. Mišios, po kurių nuo bažnyčios iki Atgimimo aikštės šventinėse eitynėse žygiuos kariai ir pareigūnai. Juos lydės Karinių jūrų pajėgų orkestras.

12 val. Atgimimo aikštėje prasidės Lietuvos valstybės atkūrimo dienos šventė, bus iškilmingai pakelta šalies trispalvė.

Šventėje dalyvaus vaikų chorai ir žinomi uostamiesčio muzikantai. Renginio metu tradiciškai bus įteiktas mero apdovanojimas – simbolinė miesto vėliava – už reikšmingiausią praėjusių metų darbą Klaipėdos miestui.

Renginys bus verčiamas į gestų kalbą.

Naujas akcentas Vasario 16-osios minėjime – iš Atgimimo aikštės karių būriai žygiuos į M.Mažvydo alėją, kur 12.40 val. bus keliama Lietuvos istorinė vėliava.

Šią vėliavą Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui kariai perdavė iškilmingo Lietuvos kariuomenės dienos minėjimo metu.

Tądien, siekiant įamžinti atkurtos Lietuvos kariuomenės šimtmetį, Klaipėdos įgulos karių organizuotoje akcijoje buvo paaukota pinigų naujam 12 metrų aukščio vėliavos stiebui M.Mažvydo alėjoje pastatyti.

Minėjimas – su M.Levickiu

Šeštadienį 13 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakulteto koncertų salėje prasidės Klaipėdos miesto jaunųjų atlikėjų koncertas "Mūsų vaikai – tėvynei Lietuvai".

Jame dalyvaus gabiausi uostamiesčio vaikai, muzikos ir menų mokyklų chorai, ansambliai, tarptautinių konkursų laureatai.

16 val. Kultūros fabrike klaipėdiečiai nemokamai galės pasižiūrėti prieš kelerius metus sukurtą dokumentinį filmą "Vladas Garastas. Komandos Tėvas" apie garsų krepšinio trenerį.

17 val. "Švyturio" arenos scenoje pasirodys akordeonininkas M.Levickis su Vilniaus miesto ansambliu "Mikroorkéstra" ir atlikėja Migloko.

Arenoje skambės garsių kompozitorių ir dainininkų kūriniai – nuo W.A.Mozarto, A.Vivaldi iki Stingo. M.Levickis klausytojams žada ir lietuviškų kūrinių.

Nepatekusieji į "Švyturio" areną koncerto tiesioginę transliaciją galės stebėti Atgimimo aikštėje.

Nuo 11 iki 18 val. lankytojams bus atviras vienintelis Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Čia 13.30 val. atidaroma paroda "Lietuvos istorija skulptoriaus Algirdo Boso medaliuose".

Šventinę ekskursiją po ekspoziciją ves pats autorius A.Bosas, istorikas Jonas Genys, gros saksofonininkas Sigitas Stalmokas.

Apribojo eismą

Siekiant išvengti eismo spūsčių, Šviesų festivalio dienomis įvažiuoti į senamiestį yra draudžiama.

Iki sekmadienio ne tik vakarais, bet ir dienos metu keičiasi autobusų, važiuojančių Tiltų gatve, trasos. Bus daromas lankstas per Pilies gatvę.

Penktadienį lankstu autobusai važiuos nuo 17 val. iki nakties.

Šeštadienį, vasario 16-ąją, Tiltų gatvė bus uždaryta du kartus: nuo 11 iki 13 val. dėl Vasario 16-osios renginio Atgimimo aikštėje bei nuo 16 val. iki nakties dėl Šviesų festivalio.

Sekmadienį lankstu bus kursuojama nuo 16 val. iki nakties.

Klaipėdiečiai ir miesto svečiai raginami palikti savo automobilius atokiau nuo miesto centro ir persėsti į visuomeninį transportą.

Juolab kad vasario 15–16 d. visi keleiviai miesto autobusais galės važiuoti nemokamai.

Beje, šventinėmis dienomis kursuos daugiau autobusų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įprasta

įprasta portretas
Jiems pilstyti purvą ant Lietuvos bet kokia proga ir be progos.

keista

keista portretas
straipsnis apie šventę,o vatnikai diskutuoja apie grindinį.

Rami

Rami portretas
Senas grindinys dar prie Taraškevičiaus išluptas ir sudėti paprasti rieduliai, per kuriuos paeiti neįmanoma.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių