Klaipėdos mieste šalins griuvenas

Klaipėdoje ketinama nugriauti keletą menkaverčių ir prastos būklės pastatų. Specialistų teigimu, vieni statiniai kelia pavojų žmonėms, o kitų vietoje ateityje turėtų atsirasti nauji objektai.

Jeigu miesto taryba pritars, netrukus bus nugriauti prastos būklės ir miesto anaiptol nepuošiantys objektai, įsikūrę K.Donelaičio a. 5A, Gintaro g. 1 ir Klaipėdos lopšelio-darželio "Berželis" teritorijoje, esančioje Mogiliovo g. 2.

Šį klausimą jau svarstė Klaipėdos tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai, kurie siūlymui pritarė.

Klausimą politikams pristatęs Klaipėdos savivaldybės Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis teigė, kad adresu K.Donelaičio a. 5A esantį dirbtuvių pastatą siūloma nugriauti, nes ateityje čia ketinama įrengti automobilių stovėjimo aikštelę.

Adresu Gintaro g. 1 esančius porą sandėlių, garažų bei virtuvę taip pat norima pašalinti dėl ateityje šioje teritorijoje suplanuotų darbų – čia turėtų būti atkurtas anksčiau buvęs visuomeninis sodas-parkas.

Parkas buvo įrengtas kvartalo, susiformavusio teritorijoje tarp Pievų Tako, I.Kanto, Gintaro gatvių, viduryje, tačiau vėliau čia kariškiai pastatė jiems reikalingus sandėliukus bei garažus.

Nors minėtus pastatus planuojama griauti, tačiau kada jų vietoje atsiras minėta automobilių stovėjimo aikštelė arba sodas-parkas, tiksliai nežinoma.

E.Simokaitis tikino, kad tiek K.Donelaičio a., tiek Gintaro g. esantys pastatai yra labai prastos būklės. Jie pripažinti netinkamais naudoti.

Pastatų griovimo darbai numatomi ir Klaipėdos lopšelio-darželio "Berželis" teritorijoje. Čia ketinama pašalinti prastos būklės betonines lauko pavėsines.

Pasak E.Simokaičio, nugriauti objektus prašo pats darželis. Vėliau jų vietoje bus pastatytos naujos medinės pavėsinės.

Komiteto pirmininkas Algirdas Grublys siūlė, kad būtų įvertintos visų miesto darželių pavėsinės.

Preliminariai numatoma, kad griovimo darbai miestui kainuos apie 30 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kllaipėdis

Kllaipėdis portretas
Prestižinį sodą-parką, buvusį Klaipėdos miesto centre tarp Pievų Tako, I.Kanto ir Gintaro gatvių, būtina atkurti! Kariškiai jau seniai privalėjo išsikraustyti iš šios istorinės vietos su visais savo sandėliukais ir garažais, kuriems, tikrai, ne vieta miesto centre.

Anonimas

Anonimas portretas
o buvęs Baltijos kino teatras prie Danės pats centras kiek metų jis dar gadins vaizdą jei yra savininkas tegul sutvarko

Vytautas

Vytautas portretas
Vienas is graziausiu miesto darzeliu. Graziu , sveiku berzu augmenija atitinka ir darzelio pavadinima. Darzelio mazieji gyventojai dziaugiasi zalia augmenija, ir dekoja darzelio darbuotojams, kad si teritorija ir toliau dziugintu vaikuciu o tai pat ir praeiviu akis. Pietine miesto dalis jaucia,gamyklu ismetamu medziagu kvapus, tai si augmenija nors kiek kompensuoja vaikuciams geresne sveikata.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių