Klaipėdos mieste – ginkluoti kariai

Po devynių mėnesių būtinosios karinės tarnybos jaunieji Lietuvos kariai Klaipėdoje ir Priekulėje vykstančių pratybų metu parodys, ko išmoko. Imituojamus karo veiksmus matys ir klaipėdiečiai. Žmonės raginami ramiai reaguoti į neįprastus įvykius.

Nors aktyvūs pratybų veiksmai Klaipėdoje suplanuoti ketvirtadienį ir penktadienį, o Priekulėje – trečiadienį, jau antrąją savaitės dieną kariai buvo ryškiai matomi.

Motorizuotosios pėstininkų brigados "Žemaitija" civilių ir karių bendradarbiavimo skyriaus viršininkas majoras Alfonsas Bičkus teigė, kad savaitės pradžioje kariai rengėsi aktyviems priešiškų pajėgų puolimo veiksmams, kad tinkamai apgintų objektus, kuriuose išsidėstė.

Šį kartą pratyboms pasirinktos trys atokesnės nuo tankiai gyvenamų rajonų vietos. Karius jau vakar buvo galima pamatyti Artojų g. 6, Klevų g. 7, Kretingos g. 100 bei Giruliuose, Šlaito g. 18.

Kariai nenorėtų, kad smalsuoliai rinktųsi į pratybų vietas ir be reikalo nerimautų bei gąsdintųsi.

Bus naudojama šaudymo bei sprogimų imitacija, tad siekiama apsaugoti civilius nuo neigiamo didelio garso poveikio.

Ketvirtadienį ryte vyks viena operacija, kuri feisbuke (https://www.facebook.com/Motorizuotoji-pėstininkų-brigada-Žemaitija-1218151288199180/) bus transliuojama gyvai, tad besidomintieji galės viską pamatyti savo įrenginių ekranuose.

Antradienį Priekulėje pamatę ginkluotus karius vietos žmonės stebėjosi šiais vaizdais ir tvirtino nė nenumanę, kad vyksta pratybos. Kiekvienas bandė dėstyti savo versijas, tačiau išgąsčio nerodė. Ne vienas teigė, kad lietuviškai prabilę kariai vertė jais pasitikėti ir kėlė tik teigiamas emocijas.

Ketvirtadienį iki pietų, kai dauguma žmonių būna darbe, Žalgirio gatvėje, apleisto darželio teritorijoje, vyks aktyvūs pratybų veiksmai, kurie bus bene labiausiai juntami klaipėdiečiams.

"Šauktiniai devynis mėnesius treniravosi, mokėsi ir dabar turi parodyti, ko išmoko, ar sugebėtų, reikalui esant, pašaukti į kariuomenę atlikti jiems pavestas funkcijas. Pratybos "Narsusis grifonas 2018" yra egzaminas ir kariams, ir bataliono štabui, kuris planuoja šauktinių rengimą. Jos padeda suprasti, į kurias problemas turėtume atkreipti didesnį dėmesį. Su neigiamu gyventojų požiūriu šiose pratybose susidurti neteko, tikimės, kad ir neteks. Žmonės noriai fotografuoja, dalijasi žinia su draugais. Jie supranta būtinybę rengti karius, kurie užtikrina mūsų valstybės saugumą", – kalbėjo majoras A.Bičkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dienrastis KLAIPEDA

Dienrastis KLAIPEDA portretas
Alio, KLAIPEDA, ar zinot, kad butent KLAIPEDOJ ArtoJU gatves nera? Yra tik ArtojO...

Algis

Algis portretas
Ar nors puse žodžio užsipuoliau nors vieną rusą? Lietuvos kariuomenėje tarnauja daug puikių rusų. Jūs su teksto suvokimu turite problemų, ponai! Kalba eina apie vatą, kuriai nėra tautybės! Vata - kremlinė produkcija!

Vatnikas - kremlebotas

Vatnikas - kremlebotas portretas
Broliai lietuviai ir rusai ! Nesipykstame ! Geriau isgeriam rusiskos vodkes su lietuviskais lasiniais ! Karas niekam nereikalingas isskyrus politiku
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių