Klaipėdos Metų mokinys – sportininkas J. Petkus

Gabiausiems uostamiesčio mokiniams pirmadienį aidėjo plojimai. Šventės akcentas – paskelbtas metų mokinys.

Juo tapo gabus sportininkas, Lietuvos badmintono savo amžiaus kategorijoje čempionas Jonas Petkus.

Tradiciškai, artėjant didžiosioms metų šventėms, pagerbti talentingiausi miesto mokiniai. Jiems įteikti padėkos raštai už akademinius, sportinius ir meninius pasiekimus.

Į Klaipėdos piliavietės konferencijų centre vykusį renginį susirinko ne tik gabūs vaikai, bet ir jų tėvai bei mokytojai.

Sveikindamas jaunuosius talentus, uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas negailėjo gražių žodžių. Linkėjo ilgo ir prasmingo kelio, prašė nepamiršti savo šaknų.

"Nepaprastai džiugu šiuose šviesiuose veiduose matyti tokį didelį smalsumą ir žinoti, kad miestas – išties patikimose jaunų žmonių rankose. Esu įsitikinęs, jog Klaipėda turi gerokai daugiau gabaus jaunimo nei šiandien čia susirinko", – kalbėjo V. Grubliauskas.

Išdalijus visus padėkos raštus, Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė atskleidė, kas tapo metų mokiniu.

Priešingai nei ankstesniais metais, šiemet tai – ne mene ir moksle, o sporte pasižymėjęs jaunuolis, "Žemynos" gimnazijos moksleivis penkiolikmetis Jonas Petkus.

"Viesulo" sporto centro auklėtinis šį rudenį Tauragėje vykusiose badmintono varžybose savo amžiaus iki 17 metų kategorijoje užėmė pirmąją vietą ir tapo Lietuvos čempionu.

Talentingas žaidėjas pasakojo jau ketverius metus propaguojantis šią sporto šaką. Pirmą kartą išbandęs badmintoną juo iškart susižavėjo.

J. Petkus yra atsidavęs treniruotėms – penkis kartus per savaitę lieja prakaitą sporto salėje.

Sužinojęs apie pelnytą apdovanojimą jis sunkiai rinko žodžius. Kaip pats sakė, šis laimėjimas kur kas labiau netikėtas nei pirmoji vieta tarp šalies badmintonininkų.

Labiau už J. Petkų susijaudinusi buvo tik sportininko mama Kristina. Išgirdusi savo sūnaus vardą, moteris apsipylė džiaugsmo ašaromis. Sunkus atžalos darbas nenuėjo perniek – jis buvo pripažintas geriausiu ir šalyje, ir savo mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
:)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių