Klaipėdos mero priėmime – ES šalių ambasadoriai

Lietuvos pirmininkavimo ES centru trumpam tapo Klaipėda. Į uostamiestį jau vakar atvyko apie 90 ES diplomatų.

Pažintinis ES šalių ambasadorių šioje bendrijoje vizitas į pajūrį yra vienas reikšmingiausių Lietuvos pirmininkavimo ES renginių, todėl pasirengimas jam truko apie pusmetį, kol iki smulkmenų buvo sudėliotos visos detalės.

Šiandien nuo 9 val. ES diplomatams buvo rengiama ekskursija laivu po uosto akvatoriją. Taip ambasadoriai turėjo galimybę supažinti su uosto galimybėmis, plėtros planais.

Ekskursija po uosto akvatoriją truko apie pusantros valandos. Svečiai laivu „Venus“ buvo atplukdyti iki Jūrų muziejaus, kur galėjo išsilaipinti.

Vakare ambasadorių laukė uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko priėmimas Klaipėdos koncertų salėje.

Svečiams buvo parodyta koncertinė-pažintinė programa apie Klaipėdos praeitį, dabartį ir ateitį.

Praeitį atskleidė senosios Klaipėdos nuotraukos ir sykiu pristatomi šio krašto tautiniai kostiumai.

Klaipėdos dabartį simbolizavo šokių ansamblio „Žuvėdra“ pasirodymas. Žvelgiant į ateitį, buvo akcentuojama, kad didžiausia vertybė yra šeima, kad Europa yra viena šeima, todėl scenoje pasirodė Koncertų salės kamerinio orkestro vadovas Mindaugas Bačkus su savo vaikais.

Po programos Klaipėdos koncertų salės fojė vyko oficialus ES nacionalinių atstovų priėmimas.

Jame svečiams buvo patiekta baravykų sriuba, burokėlių karpačio su lašiša, vištienos suktinukas su morkomis arba šerniena su slyvomis. Desertui numatytas keptas lietuviškas sūris su mėtų ledais.

Prieš patiekiant desertą, staigmeną svečiams dovanojo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Jis trimitu atliko Louiso Armstrongo kūrinį „What a Wonderful World“.

Svečiams iš ES bus įteikti suvenyrai, primenantys uostamiestį, – iš vario iškaldinti Klaipėdos senieji antspaudai, kurie bus lyg sėkmės monetos, o jų antroje pusėje įrašyti Lietuvos pirmininkavimo ES metai ir žodis „Klaipėda“.

Sekmadienį iš Klaipėdos ES nacionaliniai atstovai išvyks į Palangą, šiek tiek su ja susipažins ir tą pačią dieną specialiu reisu iš Tarptautinio Palangos oro uosto išskris į Briuselį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių