Klaipėdos „Linksmosios pėdutės“ švenčia gimtadienį

Balandį sueina šešeri metai, kai Klaipėdos dramos teatro aktorės Simonos Šakinytės pastangomis ėmė veikti uostamiesčio gyvūnų namai „Linksmosios pėdutės“. Keturkojų globotojai, augintojai ir draugai šeštadienį kartu minės prieglaudos gimtadienį.

„Linksmosios pėdutės“ globoja apie 60 šunų ir kačių, o netrukus jų gretos dar padidės – paaiškėjo, kad į prieglaudą pateko besilaukianti kalytė.

Todėl įstaigai reikalinga bet kokia pagalba maistu, priemonėmis ar net papildomomis rankomis.

„Norėtume vieną dieną padidinti prieglaudą ir galėti priimti daugiau. Tačiau nuolat akcentuoju, kad visiems savo globotiniams stengiamės suteikti tokias gyvenimo sąlygas, kokios jos turėtų būti kiekvienoje šeimoje. Mūsų „linksmučiai“ kasdien kažką veikia, laksto, važiuoja į gyvūnams draugiškas kavines, į gamtą, prie jūros. Padedame ir priimame tuo atveju, jei galime visapusiškai pasirūpinti, o ne krauti „vieną ant kito“, – kalbėjo S. Šakinytė.

Pašnekovė pasidžiaugė, kad „Linksmosios pėdutės“ turi nuostabių savanorių, kurie nori dalytis gėriu ir dėmesiu su kitais.

„Viskas eina į gerą“, – šyptelėjo veikli aktorė.

Visi, norintieji finansiškai paremti ar kitaip prisidėti prie keturkojų išlaikymo bei smagiai praleisti laiką, šeštadienį 15 val. laukiami Jūrininkų pr. 38 kieme. Vienintelis reikalavimas svečiams – meilė gyvūnams.

Pasak S. Šakinytės, „linksmučiams“ reikalingas maistas didelių veislių šunims „Brit Care“, pledai (gali būti naudoti), „Advocate“ arba „Stronghold“ lašai, popieriniai rankšluosčiai, vienkartinės pirštinės. Šios prekės prieglaudai būtinos nuolat. Tačiau geriausia dovana keturkojams – 2 proc. pajamų mokesčio parama.

Be to, balandžio 28 d. Klaipėdos vasaros estradoje vyks tradicinis „Linksmųjų pėdučių“ bėgimas, skirtas Tarptautinei šuns dienai paminėti. Tai – dar viena S. Šakinytės iniciatyva, kuria siekiama paskatinti žmonių ir gyvūnų bendrą laisvalaikį.

Mažųjų startas prasidės 11.30 val., juos prieš 200 metrų bėgimą apšildys trenerė Dovilė, o 13 val. pajudės 3 kilometrų atstumą pasirinkę dalyviai.

Šiemet bėgti panoro ir svečiai iš Suomijos.

„Kai kurie žmonės mano, kad bėgimas – didelis šuns kankinimas. Skamba juokingai, nes iš tikrųjų šuniui aktyviai išsikrauti yra didžiausia laimė, kokia tik gali būti“, – įsitikinusi pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kornelija

Kornelija portretas
Geda redakcijai, kad necenzuruoja pasisakymu ir leidzia drabstytis meslu (purvas jau per svelnu)

Anonimas

Anonimas portretas
Geriau tiktų pavadinimas ''Šūdinos pėdutės''.

zelemuncikas

zelemuncikas portretas
Ponia užuojauta,kada prekiausime ne tik šunšūdžių fabrikais,bet jaunų,riebių šuniukų skerdiena?Pranešk kai ir šį verslą pradėsi ,,mylėti''.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių