Klaipėdos licėjus: naujas skrydis į aukštį

  • Teksto dydis:

Klaipėdos licėjaus vardą šiais mokslo metais garsino didelis būrys moksleivių. Mokyklos auklėtiniams tarptautiniuose konkursuose atiteko 6 prizinės vietos, respublikinėse – 29, regiono ir apskrities – 9, miesto olimpiadose ir konkursuose – 124 prizinės vietos. Mėlynojo kilimo šventėje buvo apdovanoti 135 mokiniai ir 44 juos ruošę mokytojai.

Šventėje – daug svečių

Jau šeštus metus Klaipėdos licėjaus bendruomenė, baigiantis mokslo metams, renkasi į tradicinę Mėlynojo kilimo šventę, kurios metu pagerbiami įvairių tarptautinių, respublikinių ir miesto olimpiadų bei konkursų prizininkai, mokslo lyderiai ir jų mokytojai, skelbiami metų nominacijų laimėtojai.

Šventinė ceremonija kasmet vyksta Klaipėdos universiteto (KU) Menų akademijos koncertų salėje, kurioje eiti licėjaus mėlynuoju kilimu mokiniams ir jų mokytojams yra didelė garbė. Tapo įprasta, kad ši šventė suburia ne tik licėjaus bendruomenės narius, bet ir nemažai įvairių sričių garbingų miestiečių – mokslininkų, menininkų, verslininkų, dvasininkų. Pasveikinti mokinius ir mokytojus atvyko miesto meras V.Grubliauskas, Klaipėdos savivaldybės atstovai A.Daujotienė, V.Kazakauskienė, A.Cesiulis, Švietimo ir mokslo ministerijos vyr. specialistė G.Butkienė, ilgametė licėjaus bičiulė ir globėja B.Banevičienė, KU Mokslo ir meno prorektorė doc. dr. R.Vaičekauskaitė, Šv. Kazimiero bažnyčios klebonas R.Karpavičius, pranciškonų vienuolis brolis Paulius, Klaipėdos dramos teatro aktorė R.Arbačiauskaitė, Muzikinio teatro solistas Š.Juškevičius, labdaros ir paramos fondo "Gerumo versmė" vadovė I.Gusiatina, bendrovės "Bega" valdybos pirmininkas A.Kuzmarskis, Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos generalinis direktorius A.Pauža ir kiti.

Vainikavo Padėkos metus licėjuje

"Kiekvieną kartą tardama sveikinimo žodį Mėlynojo kilimo šventės metu jaučiu ypatingus jausmus: ir pasididžiavimą mokykla, ir dar didesnę atsakomybę, – į susirinkusiuosius kreipėsi Klaipėdos licėjaus direktorė R.Kontautienė. – Šiandien, kaip ir kasmet, noriu pasidžiaugti kiekviena jūsų sėkme – gražiu mokytojo ir mokinio bendru darbu, ieškojimais, atradimais ir kartu pasiektomis pergalėmis. Visa tai stiprina mūsų visų ir kiekvieno jūsų pasitikėjimą savimi ir mokykla."

Direktorė taip pat priminė, jog šie metai licėjuje paskelbti Padėkos metais, tad dėkojo mokyklos svečiams, mokytojams, mokiniams ir jų tėveliams už tikėjimą mokykla, jos ateitimi, kad visi kartu kuria ir augina mokyklą.

Miesto meras V.Grubliauskas pasidžiaugė mokyklos mokinių aukštais valstybinių egzaminų rezultatais, laimėjimais, garsinančiais ne tik licėjų, bet ir Klaipėdą, Lietuvą pasaulyje.

Pakilią nuotaiką padėjo sukurti renginio režisierius T.Jašinskas, šventės pradžią paskelbė vedėjai K.Švenčionytė ir D.Bajoras. Pakiliai susirinkusiuosius nuteikė Klaipėdos licėjaus choro (vadovė A.Niparavičienė) atlikta kantata "Amemus patriam".

Stebino olimpiadų prizininkų gausa

Apdovanojimo ceremoniją pradėjęs miesto meras sveikino tarptautinių olimpiadų prizininkus ir juos ruošusius mokytojus. Daugiausia tarptautinių laimėjimų – gamtos ir matematikos mokslų srities (T.Danilevičius I kl., M.Varoneckaitė III kl., N.Narmontaitė I kl., mokyt. R.Grabauskienė, I.Rimkienė, S.Stimburienė, M.Žadvydas, A.Puškorienė). Džiugino pirmus metus pelnyti informacinių technologijų (A.Jučas VIII kl., dr. I.Rupšienė) ir muzikos (M.Kuprelytė III kl., mokyt. A.Niparavičienė) tarptautiniai laimėjimai.

Sveikinimo žodį tarė ir respublikinius apdovanojimus įteikė miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja V.Kazakauskienė. Ji pasidžiaugė, kad tarp visų miesto mokyklų daugiausia tarptautinių ir respublikinių bei miesto olimpiadų prizininkų, kurie vos tilpo scenoje, yra Klaipėdos licėjuje. Mėlynu kilimu žengė mokytojai R.Lygnugarienė, R.Karapetian, R.Petrauskienė, D.Valevičienė, I.Čypė, A.Norkienė, S.Lukonas, L.Vinčienė, I.Lukauskienė, L.Vaitkūnas. Daugiausia Mėlynojo kilimo šventės dalyvių – miesto olimpiadų laimėtojų, kurie pelnė per 100 prizinių apdovanojimų.

Mokyklos direktorė džiaugėsi, kad kasmet vis daugiau mokytojų sėkmingai realizuoja į sėkmę orientuoto mokymo strategiją, kurios esmė – padėti vaikui pažinti save, surasti savo interesų sritį, suprasti, kas labiausiai sekasi, ir toje srityje siekti rezultatų.

"Nedaug yra vaikų, kuriems viskas puikiai sekasi. Daugiau yra tokių, kurie sėkmę gali patirti tik tam tikroje mokslo, meno, sporto srityje, o gal net socialinėje veikloje. Vaikui svarbu atrasti savo sritį ir tapti jos lyderiu, o mokytojui – padėti vaikui", – apie mokyklos ugdymo strategiją kalbėjo licėjaus direktorė.

Paskelbtos nominacijos

Kaip ir kasmet, renginio svečiai paskelbė mokinių ir mokytojų nominacijas 5–8 kl. ir I–IV gimnazijos klasių grupėse. Nominantams buvo įteikti akvarelės meistro Z.Rutkausko ir dailininko J.Vosyliaus tapybos darbai.

Renginyje netrūko staigmenų. Viena jų – muzikos mokytojos A.Niparavičienės ir kūno kultūros mokytojo S.Lukono muzikinis duetas, nuoširdžiai skambėjo daina "Kai tu šalia".

Renginio pabaigoje mokyklos senato mokiniai paskelbė Metų mokytojo nominacijas. 2018 Metų mokytojais išrinkti informacinių technologijų mokytojas L.Vaitkūnas ir kūno kultūros mokytojas S.Lukonas. Šventę užbaigė nuskambėjęs mokyklos himnas.

2018 m. nominacijos

Mokslo lyderiai: Augustinas Jučas ir Tadas Danilevičius.

Metų atradimas – Džiugas Kurlys ir Ugnius Igaris.

Didelę pažangą padariusio mokinio nominacija – Donata Župerkaitė ir Kornelijus Semėnas.

Metų viltis – Tomas Žadvydas ir Gintarė Pudinskaitė.

Meninės veiklos lyderiai – Emilija Ačaitė ir Justas Pilybaitis.

Sportinės veiklos lyderiai – Ieva Stončiutė ir Titas Dirvionskas.

Kultūringiausias moksleivis – Beatričė Gusiatinaitė ir Viltė Benkunskytė.

Metų savanoris – Iveta Šacauskaitė, Rytis Gerlikas, Ugnė Neverdauskaitė, Karolis Puidokas, Gediminas Jonikas.

Mokinių bendruomenės lyderis – Ieva Armalytė.

Metų mokytojas – informacinių technologijų mokytojas Lukas Vaitkūnas ir kūno kultūros mokytojas Saulius Lukonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių