Klaipėdos licėjaus moksleiviai dalijasi gerumu

Artėjant gražiausioms metų šventėms, Klaipėdos licėjaus bendruomenė tradiciškai buriasi geriems darbams. Šventiniu teatralizuotu koncertu startavo daugiau nei dešimtmetį mokyklos rengiamas labdaros projektas.

Uostamiestyje ir visoje Lietuvoje mokinių akademiniais pasiekimais ir laimėjimais olimpiadose bei konkursuose garsėjantis Klaipėdos licėjus didelį dėmesį skiria ir mokinių dvasinėms vertybėms puoselėti.

Šios savaitės pradžioje prasidėjo tradiciniu tapęs labdaros projektas. Jis, pasak Klaipėdos licėjaus direktorės doc. dr. Reginos Kontautienės, organizuojamas jau tryliktus metus.

"Šie projektai – kasmetė mokyklos tradicija. Surinktomis lėšomis esame pagelbėję cukriniu diabetu sergantiems vaikams, Danės vaikų globos namams, prisidėjome prie maltiečių organizuojamo projekto, parėmėme Vaikų širdies asociaciją, Jūrininkų ligoninės onkologijos centrą, Krizių centro šeimų bei "Medeinės" mokykloje besimokančius specialiųjų poreikių vaikus, dovanojome delfinų terapijos užsiėmimus sergantiems socialiai remtinų šeimų mažiesiems, parėmėme onkologinėmis, sunkiomis genetinėmis ligomis bei autizmu sergančius vaikus, šeimas, auginančias fizinę negalę turinčias atžalas", – vardijo R.Kontautienė.

Šiemet mokiniai nusprendė savo surinktas lėšas skirti Regos ugdymo centrui, "Medeinės" mokyklai, Mamų unijos globojamiems mažiesiems klaipėdiečiams Lukui ir Mindaugui.

Kasmet prieš gražiausias metų šventes rengiamas projektas truks iki pat Kalėdų.

Per šį laiką Klaipėdos licėjaus moksleiviai ne tik rinks lėšas, organizuodami įvairias veiklas mokykloje ir už jos ribų, bet ir lankysis įvairiose įstaigose – senelių, vaikų globos namuose, gyvūnų prieglaudose.

Projektas šiemet startavo teatralizuotu koncertu "Alisa Stebuklų šalyje". Antradienio vakarą Klaipėdos koncertų salės scenoje pasirodė beveik 300 mokyklos mokinių.

Spektaklio režisieriui Tomui Jašinskui renginį kurti padėjo jo padėjėja Monika Šulcaitė, muzikos mokytojos Aušra Niparavičienė, Rasa Andersen, choreografijos mokytoja Evelina Sebeckytė, scenografiją ir rūbus kūrė dailės mokytoja Ilona Stančikienė.

Salėje nestigo žiūrovų, kurie buvo kviečiami aukoti už kvietimus ir taip prisidėti prie kilnaus tikslo. Dalyviai iš viso paaukojo 6 711 eurų.

R.Kontautienė, sveikindama bendruomenę, pasidžiaugė spektakliu, susirinkusiesiems leidusiu pajausti gerumo, dalijimosi ir aukojimo dvasią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šeštoko tėvai

Šeštoko tėvai portretas
Ačiū už gražų renginį, labdaros idėją ir bendruomeniškumą, kurį jaučiame.

Saulė

Saulė portretas
Puiki mokykla! Svarbiausia, kad labai stengiamasi dėl vaikų. Profesionali vadyba, šiuolaikiška koncepcija ir geriausi mokytojai! O dar dvasiniai dalykai nepamirštami. Gražus jaunimas auginamas. Puiku! Padėka vadovams ir mokytojams.

mama

mama portretas
Laimingi vaikai besimokantys licėjuje. Viskas aukščiausiame lygyje! Nuo akademinių dalykų iki dvasinių!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių