Klaipėdos laukia Judrioji savaitė

Artimiausiomis dienomis uostamiesčio gyventojai bus skatinami daugiau judėti bei rinktis ekologišką transportą. Rugsėjo 16–22 d. uostamiestyje bus minima tradicinė Judrioji savaitė, todėl šiomis dienomis nestigs įvairių aktyvų judėjimą skatinančių renginių, kurios vainikuos tradicinė akcija „Diena be automobilio“.

Gyventojus skatins judėti

Judrioji savaitė Europoje kasmet minima rugsėjo 16–22 d., kurios metu rengiami įvairūs renginiai ir akcijos, o gyventojai skatinami daugiau judėti, laiką leisti lauke, kelionėms rinktis ekologišką transportą ir sveikai gyventi.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro Bendruomenės sveikatos skyriaus vedėja Vaida Burinskaitė teigė, jog Klaipėdoje Judrioji savaitė startuos penktadienį vyksiančia ekskursija dviračiais po miestą „Klaipėda – sveikas miestas“.

„Šios ekskursijos maršrutas yra išskirtinis, sukurtas bendradarbiaujant su Klaipėdos valstybine kolegija. Dalyviams bus pasiūlyta pasiklausyti įdomių istorinių faktų apie Klaipėdos miestą ir aplankyti galbūt dar nematytas miesto vietas“, – dėstė V.Burinskaitė.

Tiesa, kol kas tikslus ekskursijos maršrutas dar laikomas paslaptyje. Norintieji dalyvauti minėtoje ekskursijoje dviračiais penktadienį 17 val. kviečiami rinktis prie burlaivio „Meridianas“.

Keliaus dviračiais

Mėgstantiems keliauti dviračiais numatoma ir daugiau veiklų. Šeštadienį vyks dviračių žygis „Už sveiką miestą!“, kuris yra organizuojamas bendradarbiaujant su Klaipėdos apskr. VPK VTT Prevencijos skyriaus pareigūnais.

„Mažuosius dalyvius pasitiks policijos bičiulis šuniukas Amsis, kuris primins apie saugų elgesį kelyje ir dalins dovanėles, policijos pareigūnai visiems pageidaujantiems siūlys dviračių žymėjimo ir registravimo akciją“, – paaiškino skyriaus vedėja.

Dviračių žygio dalyviai rugsėjo 17 d. 11 val. kviečiami rinktis Lietuvininkų aikštėje. Dviratininkai važiuos iš Lietuvininkų aikštės, pro Vasaros estradą, per Girulius ir finišuos prie „Kar Kar“ nuotykių parko.

Dalins atšvaitus

Rugsėjo 21-ąją gyventojų dėmesys bus atkreipiamas į saugų eismą. Tądien nuo 16.45 val. Taikos prospekto ir Kauno gatvės sankryžoje, taip pat Liepų ir Herkaus Manto gatvių sankirtoje bei Herkaus Manto gatvės ir Lietuvininkų aikštės susikirtimo vietoje vyks atšvaitų dalijimo akcija.

Iš viso klaipėdiečiams planuojama išdalinti apie 6 tūkst. atšvaitų.

Tą pačią dieną 17.30 val. uostamiestyje planuojamas ir šiaurietiško ėjimo žygis. Jo dalyviai planuoja žygiuoti nuo Vasaros estrados iki Girulių ir atgal.

Tradicinės lenktynės

Paskutiniuoju Judriosios savaitės akcentu taps tradicinė akcija „Diena be automobilio“.

Rugsėjo 22 d. 7.30 val. nuo Smiltelės autobusų stotelės pajudės elektromobilis, lengvasis automobilis, autobuso keleivis, bėgikas ir dviratininkas, kurie varžysis, kuris greičiau finišuos prie Klaipėdos universiteto Rektorato.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo skyriaus vedėja Rasa Baliutavičiūtė pastebėjo, kad Judriąją savaitę minėti aktyviai jungiasi ir uostamiesčio ugdymo įstaigos.

„Kartu su mokyklų visuomenės sveikatos priežiūros specialistėmis organizuojami įvairūs judumo renginiai. Šiemet galime pasidžiaugti, kad mokyklos, organizuodamos savo renginius, įtraukė ne vien tik mokinius, bet juose aktyviai dalyvauja ir patys pedagogai“, – dėstė R.Baliutavičiūtė.

Anot jos, mokyklos yra suplanavusios įvairius pėsčiųjų žygius, riedutininkų varžybas, šiaurietiško ėjimo užsiėmimus. Judriosios savaitės metu ypatingas dėmesys bus skiriamas pertraukoms, kurių metu mokiniai šoks, žais įvairius judėjimo žaidimus, dalyvaus estafetėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
prisiminkite, kad savivaldybės valdininkai siekia gauti prie naujo pastato net 240 vietų parkavimo aikštelę... Ar nevertėtų nors savaitei tūpti ant dviračio patiems klerkams liberalams?

BC

BC portretas
Pirmadieni kelių policija baudė dviratininkus važiuojančius per viaduką i Klaipėdos LEZ. Šiap kitu keliu ten nelabai dviračiu ir nuvažiuosi. Dvi viena kitai prieštaraujančios akcijos, viena skątina, kita draudžia. Gaila kad antroji daug rimtesnė, nes paplonina piniginę. Patariu atsargiau žiūrėti į visokias dienas be automobilio.

MS

MS portretas
Jūs ne akcija atitrūkusias nuo realybės organizuokite, o pradžioje transporto judėjimą tinkamai organizuokite. Kokiu reikia būti proto negalią turinčiu piliečiu, kad šitaip idijotiškai organizuoti auto transporto judėjimą. Toks įspūdis, kad šia organizacija užsiima ateiviai, o ne miesto gyventojai. Mieste virš 150 tks gyventojų, kuris iš esmės padalintas į dvi dalis - pietinę ir šiaurinę, o jas sieja tik dvi su pusę gatvės Minijos, Šilutės pl. ir Taikos pr., kurios tęsinys į šiaurinę miesto dalį pasibaigia prie senojo turgaus, likusios periferinės. Tuo tarpu šiose transporto arterijose prisagstytą kas 50 metrų pėsčiųjų perėjų, kalnelių ir šviesoforų. Ir lyg to negana gatvėse dar išskirtos autobusų eismo juostos. Liko išskirti juostas arkliams, karietoms, invalidų vežymėliams ir bėgikams...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių