„Klaipėdos kranų“ teritorijoje – nauja pradžia

Buvusioje "Klaipėdos kranų" teritorijoje jau vyksta pirmieji šią erdvę neatpažįstamai turinčio pakeisti projekto darbai. Lapkritį ketinama pabaigti administracinių patalpų statinio rekonstrukciją. Įgyvendinant projektą, numatoma investuoti 40 mln. eurų.

Šilutės plento ir Statybininkų prospekto tęsinio sankirtoje esanti buvusi "Klaipėdos kranų" teritorija, kaip ir planuota, šiemet žengia per didelių pokyčių slenkstį.

Čia pradėtas vystyti projektas, kurio metu į didelę teritoriją ketinama investuoti apie 40 mln.eurų bei sukurti gyventojams patrauklų prekybos, pramogų bei laisvalaikio centrą, neprimenantį įprastų didžiųjų prekybos centrų.

Įmonės "Stemma Management" vadovas Nerijus Tilindis teigė, kad dabar plušama administraciniame pastate – atlikti griovimo ir kiti darbai. Rekonstruojant statinys bus paverstas į aukštesnės klasės biurų pastatą.

Pašnekovo teigimu, šiuo metu vykstantys darbai – tik pirmas viso projekto etapų. Tiesa, nors verslininkai ir pasiryžę investuoti į minėtą teritoriją, planus kiek stabdo tai, kad dar nėra parengtas miesto bendrasis planas.

"Kol bus patvirtintas bendrasis planas, esame šiek tiek apriboti. Galime rekonstruoti ir renovuoti esamus pastatus, bet nesiplėsdami į naujas statybas. Todėl ir pradėjome nuo to, ką galime", – dėstė įmonės vadovas.

Pasak N.Tilindžio, pirmame biurų pastate numatytos komercinės patalpos, o antrame ir trečiame – biurai. Planuojama, kad ši statinio rekonstrukcija baigsis jau lapkritį. Darbų metu bus sutvarkytos ir pastato prieigos.

Vėliau teks laukti naujo bendrojo plano sprendinių.

"Bijau, kad pats plano patvirtinimas gali užtrukti, matant tai, kaip vyksta diskusijos su uostu. Vadovaudamasis patirtimi manau, tokios komplikuotos situacijos greitai neišsisprendžia", – pastebėjo pašnekovas.

Vis dėlto N.Tilindis patikino, kad projekto vystytojai neatsisako buvusių planų, kad teritorijoje turėtų įsikurti įvairios didelės parduotuvės, kino teatras, laisvalaikio ir sporto klubai, restoranai, kavinės, vaikų žaidimų kambariai ir kt.

Vystant projektą, ketinama išsaugoti ir ten buvusį laikrodį, kurį klaipėdiečiai dar gerai prisimena.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ezys

ezys portretas
>>>Anonimas. Neuzmirskite prirasyti savo komentaruose "as manau", "man atrodo" ar pan., o tai dabar kai dejote diagnoze kaip pasaulyje pripazintas architekturos ekspertas :) o juk tikrai toks nesat, greiciausiai ir su architektura nieko bendro neturite.

Anonimas

Anonimas portretas
Jlaipėdoje nei vieno gražaus modernaus pastato pastatyti nepavyko. Klaipėdos architektai niekam tikę, tesugeba dėžutes su kreivais langais nulpnydyti ir viskas.

to klaipeda

to klaipeda portretas
kai turesi savo 40mln. galesi statyt naujus darzelius
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių