Klaipėdos koncertų salės prašė patalpų

Dvi įstaigos, šiemet planuojančios svarbius renginius, ketino juos nemokamai surengti Klaipėdos koncertų salėje. Speciali komisija, įvertinusi Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos Vydūno gimnazijos prašymus, nusprendė, kad patenkins tik pastarosios norą.

Klaipėdos koncertų salės patalpos nemokamai gali būti suteikiamos įvairiems tarptautiniams, ambasadų organizuojamiems arba miestui svarbiems renginiams.

Kiekvieną šventę, kurią norima organizuoti Koncertų salėje, tačiau nemokėti už jos patalpas, svarsto specialiai sudaryta komisija.

Šią savaitę posėdžiavę jos nariai gvildeno du prašymus. Nemokamai suteikti patalpas prašė Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakultetas ir Klaipėdos Vydūno gimnazija.

Aukštoji mokykla pageidavo, jog jai būtų leista čia surengti absolventų diplomų įteikimo šventę, o Vydūno gimnazija teigė čia norinti organizuoti 25-mečio renginį.

Komisija nusprendė, kad nemokamai Klaipėdos koncertų salės patalpomis bus leista pasinaudoti tik gimnazijai.

"Manome, kad diplomų įteikimas yra kasmetinis renginys ir tokius organizuoti gali norėti labai daug įstaigų – ir vidurinių mokyklų, ir aukštųjų mokyklų, ir kolegijų. Mes neturėtume galimybės suteikti patalpų visoms kitoms ir tai būtų nelygios galimybės", – akcentavo Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Vydūno gimnazijai patalpas nemokamai nuspręsta skirti atsižvelgus į tai, jog ši ugdymo įstaiga užsiima menine ir kultūrine edukacija, be to, ji Kultūros metais švenčia veiklos jubiliejų.

"Taip nusprendėme atsižvelgdami į tai, kad šiemet yra Kultūros metai, o Klaipėdos Vydūno gimnazija puoselėja muzikos ir dailės kryptis. Manome, kad būtų prasminga, jog toks renginys vyktų plačiau, o ne tik mokyklos salėje", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Erzelis

Erzelis portretas
Nu, ir išrankumas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių