Klaipėdos kasdienybė: centre – benamių irštva

Pavasarėjant priešais daugiabučių namų langus tarsi grybai po lietaus ima dygti benamių guoliai. Šiuo metu Puodžių gatvės sandėliuose įsikūrę asocialūs asmenys siutina ramybės trokštančius gyventojus.

Kimba prie žmonių

Besibaigiant žiemai įvairiose Klaipėdos vietose pastebima vis daugiau iš kampo į kampą slankiojančių ir girtaujančių benamių. Ypač – centrinėje miesto dalyje, senamiestyje.

Neprognozuojami žmogystos šokdina aplinkinius: elgiasi agresyviai, kimba prie praeivių.

Susirūpinę gyventojai teigė nežinantys ko griebtis, kad išprašytų "bomžus" iš savo kaimynystės – esą jau darosi nesaugu grįžti namo.

Daugiabučio namo Puodžių gatvėje kiemas ir čia stovintys apleisti sandėliai jau kurį laiką netyla nuo asocialių asmenų lėbavimo. Apie tai byloja netoliese pabirę buteliai, maisto likučiai, lauko tualeto smarvė ir į krūvas sumesti rūbai.

"Vaizdelis jau porą savaičių nesikeičia: vienas, įsirausęs į patalus, miega, kitas geria, garsiai keikiasi. Trečias šmirinėja aplink konteinerius, ieškodamas superkamos taros. Būna, susimuša. Niekada negali žinoti, kas dar jiems šaus į galvą", – kalbėjo susierzinę gyventojai.

Dvokia iš tolo

Benamiai į save atkreipia dėmesį ne tik riksmais – praeiti pro šalį neleidžia ir nosį riečianti smarvė.

Būna, kad į šią vietą skuba ugniagesiai, nes nelaimėliai įsigudrina susikurti laužą.

Ką darytumėte, jei tektų kasdien jausti tokią šlykštynę ir nerimą dėl savo gyvybės, klausė klaipėdiečiai.

Jų žodžiais tariant, situacija dar pablogėjo, kai netoliese išdygo naujas prekybos centras. Pastarasis tapo benamių traukos objektu. Ne tik pati parduotuvė, bet ir bėdžių pamėgti taromatai.

"Dar ir suoliukus šalia parduotuvės pastatė. Tai "bomželiai" aplink ją pasitrainioja, pageria, o paskui grįžta į sandėlius permiegoti. Angos praviros, tad laisvai patenka. Kai būna šalta, susikuria laužą ir sukelia realų gaisro pavojų. Manau, tuo apdegusiu pastatu savivaldybė turėtų atsikratyti", – aiškino žmonės.

Apie situaciją sužinoję uostamiesčio kontrolieriai išskubėjo apžiūrėti apleisto statinio. Panašu, benamiams netrukus teks ieškotis naujos vietos.

Įpareigojo tvarkytis

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, Puodžių gatvės 22A sklype esantys sandėliukai priklauso miesto savivaldybei. Pastaroji bus įpareigota susitvarkyti.

Esą minėtas objektas kelia pavojų žmonių sveikatai ir gyvybei, todėl būtina imtis priemonių.

"Į vietą nuvažiavę specialistai nustatė, kad dviaukščio nenaudojamo ūkinio pastato būklė prasta, stogo danga vietomis įgriuvusi, medinės konstrukcijos sutrūnijusios ir įlūžusios, patalpų vidus kai kur išdegęs, angos atviros. Tai kelia grėsmę aplinkiniams", – darė išvadas pašnekovas.

Informacija perduota Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamentui, Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriui.

"Pavedėme organizuoti šio sudegusio pastato ir aplink esančios teritorijos sutvarkymo procedūras. Veikiausiai jis bus nugriautas, tuomet neliks ir problemos. Ir apskritai, kam toje vietoje reikalingi tokie negražūs sandėliukai?" – garsiai svarstė V.Valys.

Kontrolieriams dažnai tenka iš miesto centro guiti benamius. Atšilus orams bus organizuojama dar daugiau patikrinimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pavargome nuo betvarkės ir tokio darbo imitavimo

Pavargome  nuo betvarkės ir tokio darbo  imitavimo portretas
Kur žiūri armija valdžiažmogių, jų armijos prie atlyginimų ,o kur darbai .??? Kur žiūri mūsų šaunusis meras su bemaž 1000 klėrkų atsakingų už imituojamą darbą . Gal laikas ponui GRUBLIAUSKUI pareikalauti tvarkos iš savo šauniosios komandos??? Kaip manote Klaipėdiečiai , ar ilgai visą šią betvarkę dar kęsime???

Ona

Ona portretas
Viesbutis.:)

teisingai

teisingai portretas
Valdininkų daugėja, o darbo rezultatų mažėja
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių