Klaipėdos gyventojus pažadino kontrolieriai

Kontrolieriai Lietuvos valstybės atkūrimo dieną tikrino, ar klaipėdiečiai nepamiršo iškelti trispalvių. Patikrinimas buvo surengtas visame mieste. Prasčiausia situacija individualių namų kvartaluose.

Vasario 16-oji viena iš progų, kada trispalves virš namų turi iškelti visi.

Kitos dvi – Kovo 11-oji, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, ir Liepos 6-oji, Valstybės ar Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena.

Šventinę dieną Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai dirbo visame mieste. Ar klaipėdiečiai iškėlė vėliavas, tikrino du ekipažai, kuriuos sudarė po du žmones. Vienas darbą pradėjo nuo pietinės, kitas – šiaurinės dalies.

Klaipėdos savivaldybės Administracinių pažeidimų tyrimo poskyrio vyriausioji specialistė Elena Kundrotienė pasakojo, kad šiaurinėje dalyje patikrinimai organizuoti individualių namų kvartaluose: Labrenciškėse, Plytinėje, Giruliuose, Melnragėje. Čia vangiai buvo keliamos vėliavos.

„Ypač Labrenciškėse. Plytinės kvartale Rėvos gatvėje situacija buvo prasta, o Kranto – nebloga. Taip pat situacija nebloga ir Molo gatvėje“, – pasakojo vyriausioji specialistė.

E.Kundrotienė pasakojo, kad miesto centre situacija gerėja kasmet. Vieną kartą užfiksuoti neiškėlę vėliavos, kitą – pakelia. Tačiau ir prie pagrindinės Manto gatvės esančios kai kurios įstaigos pamiršo trispalves. Tokių namų rasta ir senamiestyje.

Vyriausioji specialistė džiaugėsi, kad trispalvės gražiai plevėsavo virš daugiabučių namų. Ant tokių pastatų jų netrūko.

Iš viso kontrolieriai be vėliavų rado 50 namų, iš jų 20 – įstaigų, įmonių, organizacijų. Pažeidėjams gresia administracinė atsakomybė – įspėjimas arba bauda.

Kai kurie individualių namų gyventojai trispalvių puolė ieškoti, pamatę kontrolierius.

„Rėvos gatvėje buvome anksti, apie 9–10 val. Į lauką išėję chalatais vilkintys žmonės klausė, ką čia darome. Matyt, dar miegojo. Sakė, kad tuoj iškels vėliavas. Tačiau pagal nustatytą tvarką vėliavas reikia iškelti 7, o nuleisti – 22 val.“, – informavo vyriausioji specialistė.

E.Kundrotienė neslėpė, kad keista, jog individualių namų gyventojai pamiršta vėliavas.

„Aplinka graži, viskas sutvarkyta, o trispalvės nėra. Nesuprantama. Miesto centre gražu. Vos ne ant kiekvieno namo trispalvė. Jaučiasi, kad šventė“, – tvirtino vyriausioji specialistė.

Patikrinimo metu užfiksuoti keli Miesto tvarkymo ir švaros taisyklių, automobilių stovėjimo, nepaisant ženklų pažeidimai. Prie vieno sporto klubo, esančio Liepų gatvėje, 11 automobilių stovėjo gatvėje, nors tą daryti šioje vietoje draudžiama.

„Laisvadienis, matyt, daug žmonių važiavo sportuoti, aikštelė pilna, tai pasistatė automobilius, nepaisydami ženklo“, – spėjo vyriausioji specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zojai -isterikei

Zojai -isterikei  portretas
Autistai -žmonės protingesni, o čia isterikuoja kaip komunistinio-. bolševikinio ir nacistinio mąstymo asmenys.

jonas

jonas portretas
ar susimastom,kad gaut mazesne kaip 8000 euru alga su priedais valdziazmogiui is seneliu prieglaudos draudzia Konsttucija ir orumas..o 500 euru gaut su priedais ir dirbant virsvalanzius Konstitucija nedraudzia ir joks orumas musu pilieciu nera pazeidziamas!!!ar ne laikas keist Konstitucija juk nera ji sventa karve!!!?o veliava tik tarp kitko.

idomu

idomu portretas
Sodybų tuštėjimo metas, pilna Lietuva tuščių namų ant kurių briuseliokomuniagų nustatytomis dienomis reikia - privaloma iškelti vėliavas,o neiškėlus stribai baudžia, bet šeimininkai Londone, Dubline ar Osle.
VISI KOMENTARAI 66

Galerijos

Daugiau straipsnių