Klaipėdos centre įgriuvo Danės krantinė

Šeštadienį Danės skvere, priešais burlaivį „Meridianas“, šalia upės stop juosta atitvertas keliolikos metrų ruožas. Pėstiesiems ir dviratininkams šia krantine vaikščioti pavojinga, nes ji įgriuvo.

„Nieko nėra amžino“, – pastebėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kalbėdamas apie įgriuvusią Danės krantinę, kuri veikiausiai statyta dar sovietmečio pradžioje. Būtent prieš Biržos tiltą dešiniajame krante sutvirtinimai nebuvo remontuoti nuo krantinės atsiradimo.

„Kol kas nežinau, kas čia įvyko, bet pagalvokite, kiek metų šitos krantinės yra plaunamos tos pačios Danės-Dangės vandenų. Ir nuo pastatymo veikiausiai ją nei kas stiprino, nei tvirtino. Krantinė parodė savo amžių, neišvengiamai griuvo silpnoji vieta. Todėl reikės ieškoti operatyvių sprendimų. Pirmiausia, apsisaugant, kad neatsitiktų kokia nelaimė, antra, specialistai turėtų tiek iš kranto, tiek iš vandens įvertinti situaciją ir tada nuspręsti, ką daryti“, – portalui sakė V.Grubliauskas.

Meras patvirtino, kad upės krantinė yra renovuota tik nuo marių žiočių iki Biržos tilto. Šią dalį planuota atnaujinti, kai bus įrengtas Danės skveras, pastatytas naujas Muzikinis teatras.

„Tačiau akivaizdu, jog viską reikės daryti greičiau, nes matome, kad erozija prasidėjo ir ji veikiausiai nesustos, reikia ruoštis ir spręsti, ką daryti. Dar sakyčiau, kažkas kažką blogai sumūrijo, tada būtų kita kalba, bet čia ne tas atvejis“, – teigė V.Grubliauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Poviliuksas, matau, knygelių neskaito. Bet internetu naudojasi, tai įvedęs Google paieškon "kuršių kalba", galėtų sužinoti daug naujo. Tuo pačiu pasakysiu komentatoriui "to Nezabitauskas", kad visuotinio vietovardžių rusinimo pavyzdį turime čia pat, Rytprūsiuose. Nebent man oponavo tas pats Poviliuksas - tas turbūt ir apie prūsų kalbą nieko nėra girdėjęs.

Poviliux

Poviliux portretas
Kiek cia menko proto zmoniu trinasi, isgalvoja "kursiu" kalba, greit "amerikeciu" kalba isgalvos. Ar jau isgalvojot? Visada Memel buvo Prusijos krastas. Ne klaipeda, o MEMEL, proto ubagai...

DANGĖ ir tiktai DANGĖ

DANGĖ ir tiktai DANGĖ portretas
Dangės krantinė kokios dar Danės.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių