Klaipėdos biudžeto perviršį skirs tilto remontui

Rekonstruojamam Pilies tiltui bus skirta dalis šiųmečio miesto biudžeto perviršio. Dėl sėkmingai vykdomo šių metų savivaldybės biudžeto atsirado galimybė sėkmingai vykdyti ar anksčiau pabaigti jau pradėtus darbus. Miesto vadovai tikina, jog metų pradžioje pradėtas Pilies tilto remontas pasibaigs šių metų pabaigoje.

Rekonstruojamam Pilies tiltui bus skirta dalis šiųmečio miesto biudžeto perviršio. Dėl sėkmingai vykdomo šių metų savivaldybės biudžeto atsirado galimybė sėkmingai vykdyti ar anksčiau pabaigti jau pradėtus darbus. Miesto vadovai tikina, jog metų pradžioje pradėtas Pilies tilto remontas pasibaigs šių metų pabaigoje.

Metams persiritus į antrąją pusę, manoma, kad į miesto biudžetą bus surinkta daugiau lėšų nei planuota metų pradžioje.

Jau po pirmojo šių metų ketvirčio konstatuota, jog bus surinktas biudžeto perviršis. Situacija nekito ir toliau, lėšos buvo renkamos sėkmingai.

Vakar posėdžiavusi Klaipėdos savivaldybės taryba patvirtino siūlymą, suplanuotą miesto biudžetą padidinti daugiau nei 6 mln. litų.

Biudžetą didinti savivaldybės tarybai ketvirtadienį buvo siūloma todėl, jog atsirado papildomų lėšų poreikis, o savivaldybės biudžetas iki šiol vykdomas sklandžiai, todėl toks sprendimas galimas.

Klaipėdos savivaldybės Finansų ir turto departamento direktorės  Aldonos Špučienės teigimu, biudžeto didinimas siejamas su sėkmingu gyventojų pajamų mokesčio ir nekilnojamo turto mokesčio rinkimu.

Taip pat į biudžetą grąžinama daugiau nei metų pradžioje tikėtasi savivaldybės lėšų, kurios buvo skirtos Europos Sąjungos remiamiems projektams įgyvendinti, be to, savivaldybę pasiekia ir didesnė dividendų suma.

Direktorė informavo, jog uostamiesčio biudžetas po padidinimo, kuriam ketvirtadienį posėdžiavusi savivaldybės Taryba pritarė, sieks daugiau nei 403 mln. litų.

Surinktą biudžeto viršplanį planuojama panaudoti jau pradėtiems vykdyti svarbiausiems projektams.
Daugiau nei 200 tūkst. planuojama skirti jaunimo politikos plėtros programai – Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo projektui „Jaunas žmogus – tobulėjančios visuomenės garantas“ įgyvendinti.

Savivaldybės tarybos posėdžio metu nuspręsta 7 mln. skirti Pilies tilto remonto darbams.

A.Špučienė paaiškino, kad tilto remonto darbus planuota įvykdyti per 2014–2015 metus, tačiau atsirado galimybė iki šių metų pabaigos jau džiaugtis atnaujintu tiltu.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas užtikrino, kad šiuo metu Pilies tilto remonto darbai vykdomi pagal planą, jokių vėlavimų ar nenumatytų incidentų nebūta.

„Jau per Kalėdas galėsime žingsniuoti nauju tiltu“, – užtikrino V.Grubliauskas.

Miesto vadovas patikino, jog su tilto remontą atliekančiu rangovu jau suderintas darbų planas, kuriame numatoma tiltą suremontuoti iki šių metų pabaigos.

„Darbai ne tik nuo pinigų priklauso, dar yra ir rangovas. Tačiau mes turime užtikrinti finansavimą“, – pastebėjo Finansų ir turto departamento direktorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

west

west portretas
Na taip, tik per 2015 metų kalėdas mes eisime tiltu, nes prie jo stovi stendas, kad remontas bus baigtas 2015-12-24.

Klausimas :

Klausimas : portretas
O kodel nepaprasius is ES pinigeliu? Keliu pletrai ir susisiekimui. Klaipeda visgi uostas,kuris kadaise priklause vokieciams,tuo labiau kad uostas irgi susisiekimas su ES ;) Dar keli milijoniukai tikrai nepadarytu dideliu pokyciu ir taip esancios skolos dydziui ;)

Dar

Dar portretas
Senamiesčio renovacijai dar tiek pat. Rusiškas biznis:pavogėme statinę su spiritu,pardavę pinigus pragėrėme. Zašibys.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių