Klaipėdos biudžetininkų algas atstatys į ikikrizinį lygį

Uostamiesčio biudžetinėse įstaigose ekonominis sunkmetis baigėsi – šiemet bus atkurti kelerius metus buvę sumažinti darbo užmokesčio fondai.

Uostamiesčio biudžetinėse įstaigose ekonominis sunkmetis baigėsi – šiemet bus atkurti kelerius metus buvę sumažinti darbo užmokesčio fondai.

Anot Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, dėl to sutarta administraciniame ir politiniame lygmenyje.

„Šių metų biudžete, kuris bus tvirtinamas vasario pabaigoje, numatyta biudžetininkų darbo užmokesčio fondą grąžinti į prieškrizinį lygį. Pinigai tam yra numatyti“, – tvirtino miesto vadovas.
V.Grubliauskas pasakojo, kad diskusijų ir nuomonių, ar tikrai reikia eiti tokiu keliu, buvo daug, tačiau viskas suderinta ir kompromisas rastas.

Iš viso Klaipėdoje yra apie 8 tūkst. žmonių, kurie dirba biudžetiniame sektoriuje.

„Tikiuosi, kad kontekste – kada valstybėje vyksta diskusijos dėl pensijų ir atlyginimų tam tikriems darbuotojams grąžinimo, Klaipėda rodo gerą ir gražų pavyzdį. Einame garbingu keliu“, – teigė meras.

Biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčio fondas 5 proc. buvo sumažintas 2009 metais. Jo sugrąžinimui į prieškrizinį lygį reikės 5 mln. litų.

„Buvo diskusijų šias lėšas skirti kai kuriems kitiems dalykams, kurie ne ką mažiau svarbūs. Tačiau manome, kad žmonių gyvenimo kokybės, gyvenimo sąlygų gerinimas yra prioritetas.

Biudžetinių įstaigų darbuotojai tikrai negali pasgirti didelėmis pajamomis“, – pabrėžė V.Grubliauskas.

Grąžinus biudžetinių įstaigų darbo užmokesčio fondą į prieškrizinį lygį, įstaigų vadovai turės galimybę darbuotojams nustatyti didesnius atlyginimų koeficientus.

Meras tikisi, kad šiam siūlymui pritars ir Savivaldybės tarybos dauguma, ir opozicijoje esantys politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onė

onė portretas
gerai ,kad gražina algas , na bet su pensijomis tai absurdas nebuvo nei komentarų ,neklausė ar tu nori ar nenori nurėžė ir viskas ,,KRIZĖ,, iš ko gyvensi niekam nė motais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių