Klaipėdos bėdžiams – milijoninės investicijos

Pietinėje miesto dalyje pradėtas statyti naujas daugiabutis, skirtas socialinio būsto laukiantiems klaipėdiečiams. Rangovai darbus planuoja baigti kitų metų gegužę.

Iškils net du

Naujas Klaipėdos savivaldybės socialinio būsto fondo gyvenamasis namas statomas pietinėje miesto dalyje, sklype Irklų gatvėje 1. Čia iškils 4 aukštų su rūsiu ir dviem įėjimais pastatas, kuriame, planuojama, bus 36 butai. Devyni iš jų – pritaikyti neįgaliesiems.

Naują daugiabutį stato konkursą laimėjusios bendrovės "Statmax" jungtinėje veikloje su "Įžvalga".

Nors pagal sutartį projektą įgyvendinti privaloma per dvejus metus, rangovai darbus planuoja atlikti greičiau ir baigti 2018 m. gegužę. Statybos kainuos beveik 2 mln. eurų.

Kaip informavo Klaipėdos savivaldybės Projektų atrankos ir analizės poskyrio vedėja Jurgita Dumbauskaitė, mieste iš viso planuojama pastatyti du varguoliams skirtus daugiabučius. Vieno jų statybos jau prasidėjo.

"Projekto tikslas – padidinti socialinio būsto prieinamumą pažeidžiamiems gyventojams. Per sausį ir vasarį turėtų įvykti sklypo sutvarkymo, vandentiekio įrengimo ir kiti darbai", – vardijo pašnekovė.

Atsieis 4,6 mln. eurų

Šiuo metu Irklų gatvėje statomas daugiabutis – ne vienintelis bėdžių gerovei skirtas projektas.

Šią vasarą dar vieno socialinio būsto fondo gyvenamojo namo statybos prasidės adresu Rambyno gatvė 14A, kur turėtų atsirasti 5 aukštų su rūsiu, liftu ir dviem įėjimais namas.

Jame numatyta įrengti 40 butų, iš jų 8 bus pritaikyti neįgaliesiems.

Dabar vyksta rangos darbų viešųjų pirkimų procedūros, o liepą jau tikimasi pasirašyti sutartį su laimėjusia bendrove.

Numatoma statybos darbų pabaiga – 2019-ųjų vasaris.

"Nauji socialiniai būstai bus patogūs gyventi ir šeimoms, ir vienišiems asmenims: statomuose namuose suprojektuoti įvairaus dydžio – 1, 2, 3 kambarių – butai, visi jie bus aprūpinti dujinėmis viryklėmis, o neįgaliesiems skirtuose butuose bus sumontuota ir speciali įranga vonioje – suoliukai bei keltuvai", – vardijo savivaldybės Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Darbų kaina paaiškės tik po viešųjų pirkimų procedūros.

Numatoma projekto vertė – 4,6 mln. eurų, iš jų beveik 3,8 mln. – ES fondų, 833 tūkst. eurų – savivaldybės biudžeto lėšos.

Eilėje – per tūkstantį

Klaipėdos savivaldybė nuo nepriklausomybės atkūrimo yra pastačiusi vieną naują daugiabutį, skirtą socialinio būsto fondui. Maždaug prieš dešimtmetį pastatytame name Irklų gatvėje yra 90 butų.

Iš viso šiuo metu socialinio būsto fonde uostamiestyje yra 444 butai, kurie perkami ir už valstybės bei savivaldybės biudžetų lėšas.

Vien tik šiemet 350 tūkst. eurų iš savivaldybės biudžeto numatyta skirti dešimt vieno kambario butams įsigyti. Tokia pati suma – iš valstybės biudžeto – bus paaukota dar dešimčiai butų.

Vis dėlto tai neužtikrina savivaldybės siekio aprūpinti gyventojus šiuolaikines normas atitinkančiais bei judėjimo negalią turintiems asmenims pritaikytais butais.

Šiuo metu judėjimo negalią turintiems asmenims pritaikyto socialinio būsto laukia 17 asmenų ir šeimų.

Iš viso šių metų pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybėje į eilę buvo užsirašę 578 asmenys ir šeimos, norinčios išsinuomoti socialinį būstą.

Kartu su šeimos nariais laukiančiųjų skaičius siekia 1 022.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>tas

>tas portretas
tai mūsų mieste visur taip.Nei stiliaus, nei proto nei senovės architektūros ir jos paveldo tausojimo.Lipdo belekaip ir gerai..

tas

tas portretas
Cia ateityje rajonas problema...ir daugiabuciai...ir socialiniai daugiabuciai...ir privatus namai....jovalas kazkoks...jei statot dugiabucius tai visas rajonas ir turetu but daugiabuciai...dabar privaciu namu kaminai ties antru aukstu tai daugiabuciuose gales smirst...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių