Klaipėdos baseino statybos – finišo tiesiojoje

  • Teksto dydis:

Geros naujienos visiems, laukiantiems tarptautinius standartus atitiksiančio baseino (50 m) su sveikatingumo centru Klaipėdoje – jau atlikta du trečdaliai statybų darbų. Šiuo metu baigtos montuoti gelžbetonio ir metalo konstrukcijos, sumontuotos fasado sienos, užbaigtas pastato apšiltinimas iš išorės, įpusėjo bendros stogo konstrukcijos montavimas, pagrindinių įėjimo laiptų įrengimas. Tvarkoma ir aplinka – įrengtas asfalto sluoksnis, išklotos trinkelės automobilių aikštelėje.

„Modernus baseinas su sveikatingumo centru – neabejotinai vienas laukiamiausių objektų Klaipėdoje, todėl jo statybos stebimos itin akylai: svarbus ir tempas, ir kokybė. Džiaugiuosi, kad statybininkai sėkmingai susidoroja su kylančiais iššūkiais ir deda visas pastangas, kad klaipėdiečiai kuo greičiau turėtų kiekvieno miestiečio ir net reikliausių plaukikų poreikius patenkinsiantį objektą“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Statybomis rūpinasi bendrovė „Axis Industries“, laimėjusi savivaldybės skelbtą viešųjų pirkimų konkursą. Anot rangovų, tarp sudėtingiausių jau atliktų darbų – sumontuotos ilgosios medinės sijos virš baseino zonos. Sijų ilgis – net 42 metrai, jos buvo montuojamos į pagalbą pasitelkus du statybinius kranus, o šiuo metu įpusėjo sudėtingi pakeliamo baseino dugno montavimo darbai.

„Noriu pasidžiaugti, kad visi darbai vyksta pagal numatytą grafiką. Klaipėdos baseinas bus pirmasis Lietuvoje su kilnojamu dugnu, jam surinkti pasitelkėme baseinų technologijų specialistus iš Olandijos, kurie kaip tik šiuo metu darbuojasi uostamiestyje“, – teigė „Axis Industries“ generalinis direktorius Remigijus Baltrušaitis.

Pastato viduje jau įrengtos grindys su šildymo sistema, pradėtas vieno pagrindinių apdailos elementų – plytelių – klojimas.

Į statinį jau atgabenta ir visa technologinė įranga. Šiuo metu montuojami specialia danga padengti ortakiai, savo eilės laukia sudėtingos vėdinimo sistemos agregatai. Pastate išvedžiota didžioji dalis elektros instaliacijos, montuojami šviestuvai ir garsiakalbiai. Baseino vonia ir nardymo šachta jau išbandytos vandeniu.

Plačiau apie baseiną

Baseinas statomas ties Taikos prospekto ir Dubysos gatvės sankryža, šalia „Švyturio“ arenos. Čia iškilsiantis trijų aukštų, 7400 kv. metrų ploto, daugiafunkcis centras bus suskirstytas į keturias zonas: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūroms skirtą zoną.

Centre bus integruotas 10-ties plaukimo takelių, 50 metrų ilgio ir 25 metrų pločio baseinas. Jame pirmą kartą Lietuvoje bus panaudotos pakeliamų dugnų technologijos, kurios leis baseiną padalinti į kelias dalis. Baseino zonas bus galima atskirti varstoma sienele, todėl atskirose zonose galės skirtis net vandens temperatūra. Kadangi specialus kilnojamas baseino dugnas leis reguliuoti baseino gylį, jį bus galima pritaikyti įvairiausioms rungtims ir vandens užsiėmimams.

Čia taip pat bus įrengta vienintelė Lietuvoje specializuota nardymo šachta, kurios gylis sieks 9 m, o plotis – 8 m. Ji bus pritaikyta ir profesionalių narų rengimui. Vienu metu šachtoje galės treniruotis iki 15 narų.

Bendra baseino statybos rangos darbų sutarties vertė – 15,823 mln. eurų. Daugiau nei 11,1 mln. eurų projekto įgyvendinimui bus skirta iš ES struktūrinių fondų, 1 mln. eurų iš valstybinių lėšų. Klaipėdos miesto savivaldybės indėlis – 3,72 mln. eurų. Techninį baseino projektą parengė Olandijos kompanija „Slangen + Koenis architects“ kartu su Lietuvos architektų biuru „Cloud architektai“.

Planuojama, kad pastačius baseiną, jį valdys koncesininkas. Šiuo metu vyksta konkursinės procedūros koncesininkui parinkti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Plaukikė

Plaukikė portretas
Pagaliau Klaipėdoje išdygo baseinas, vertas profesionalų dėmesio.

Plaukikas

Plaukikas portretas
Ar daug tikslo tame ka miesto gyventojai čia komentuoja !? Ka berašytumem , galim diskutuot belei kiek , bet kaip ir visa laika jau nuo 90ų m. "grietinele" atitenka stipriausiems. Pavizdis IMPULSas, nemokamo lankimo privilegija turejo savivaldibe , prokuratura ir kyti municipalinio aparato darbuotojai . Žodžių liaudes tarnai sveikatos atžvilgiui turi privilegija už kuria mokom mes mieleji !☺

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
O kodėl sakyčiau net labai gera architektūrą Palangos "kaime" sugeba sukrupt?? Estrada, sporto centras, busimasis baseinas irgi lenks savo estetika Klaipėdos baisybę? net stotis su MAXIMA šio to vertos..
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių