„Klaipėdos autobusų parkas“ dezinfekuoja autobusus

  • Teksto dydis:

„Klaipėdos autobusų parko“ technika kasdien yra nuplaunama, salonai išvalomi, o dabar valymo procedūra bus papildyta ir dezinfekavimu.

Kol mieste siaučia gripas, bendrovė „Klaipėdos autobusų parkas“ stengsis bent sumažinti ligų plitimo riziką. Šią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybės valdoma bendrovė pradėjo dezinfekuoti miesto, priemiesčio ir tarpmiestinius autobusus. Autobusų salonuose specialiais skysčiais bus valomos rankenos, turėklai. 

„Kaip teigia medikai, vienas iš bacilų plitimo būdų yra per rankas. Todėl prevenciškai valysime tas vietas, kurias žmonės dažniausiai liečia“, – pasakojo Virginijus Bendikas, bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ Bendrųjų reikalų skyriaus vadovas.

„Klaipėdos autobusų parko“ technika kasdien po darbo dienos yra nuplaunama, salonai išvalomi, o dabar valymo procedūra bus papildyta ir dezinfekavimu. 

„Tai nėra sudėtingas, ypatingų technologijų ar priemonių reikalaujantis darbas. Specialiu skysčiu suvilgyta servetėle valytojos nušluostys atitinkamas autobuso vietas“, – aiškino V.Bendikas.

Rytais, kai mieste yra didžiausias keleivių srautas, iš parko išvykstantys autobusai bus visapusiškai švarūs. Saugant  keleivius nuo galimų virusų šiuo metu savo transporto priemones Klaipėdos vežėjai dezinfekuos kasdien. 

Dezinfekavimo paslauga miestiečiams papildomai nieko nekainuos – tai bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ indėlis į rizikos mažinimą užsikrėsti gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

III-Totali antisanitarija

III-Totali antisanitarija portretas
9 maršrutas- su primyztom ir apvemtom sedynem vazineja...slykstu net vaziuoti, tuos autobusus isvis reikia ismesti O vairuotojai- SIAUBAS

II-Totali antisanitarija

II-Totali antisanitarija portretas
tame kontroliuojamų objektų apraše neminimi ne tik autobusai, bet ir kitos viešos įstaigos, gausiai piliečių lankomos vietos.Buvo pasiskūsta ir savaldybės kontrolierei D.Čeporiūtei, kuri atliko viešojo transp.įm.išsamų auditą ir nieko nenustatė-viskas įstatymų ribose.Todėl ,,Klaipėdos piliečių" pirmininkė kreipėsi į seimo narius, konkrečiai į gerb.A.Kirkutį...[[]] Ir štai, pagaliau, įvyko pirmieji teigiami poslinkiai,kurie aprašomi straipsnyje, kurie turėjo įvykti jau seniai-per miestą laisvai ,,vaikšto"ne tik gripas, bet ir Rotas, Noris, pseudomonos ar klebsielės.Jau nekalbant apie visokio plauko grybus.Pasidomėkite-miesto infekcinės ligoninės užkimštos...[[]]LAUKSIME RAŠTIŠKO SEIMO NARIO ATSAKYMO APIE PADARYTUS DARBUS.Ir jeigu jie bus konkretūs-teks agituoti balsuot už jį ateityje..:D)

I.Totali antisanitarija-

I.Totali antisanitarija- portretas
Jau du metai kaip NVO,,Klaipėdos piliečiai"eina per instancijas,norėdami sužinoti kodėl Klaipėdos viešasis transportas visiškai nedezinfekuojamas ir prastai plaunamas.Per galimai specialiai ignoruojamus atsakymus į raštus,su vargu sužinojome,kad plovimo paslaugas atlieka įmonė ,,CorpusA"su kuria savivaldybė sudarė sutartį(sutartis įslaptinta)Jie atsisakė pateikti paslaugos aprašą motyvuoami,kad tai komercinė paslaptis:D).Šiaip-ne-taip sužinojome,kad autobusai plaunami 1 kart į mėnesį iš vidaus ir 2 kart į mėnesį-iš išorės.Kas labai abejotina.Kaip žinome, sanitarijos ir epidemiologijos stotys panaikintos o kontrolė palikta tik savivaldybės sveikatos apsaugos skyriui, kuris fiziškai nepajėgia vykdyti šio darbo.Be to,Kl.sveikatos apsaugos sk.inspektorių veiklos apraše kaip sveikatos kontrolės objektai minimi tik savivaldybės teritorijos,pr.asmenų namų sanitarijos kontrolė bei gyvenamosios patalpos ir kiemai.VISA KITA DĖL ANTISANITARIJOS YRA NEKONTROLIUOJAMA IR NETIKRINAMA!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių