Klaipėdos ateitis: tramvajus ar elektrobusai?

Klaipėdoje nuspręsta aiškintis, kaip ateityje pasikeis miesto viešojo transporto sistema. Speciali studija turės atsakyti, ar gatvėmis pradės riedėti elektra varomi autobusai, ar ims kursuoti tramvajus.

Ketvirtadienį posėdžiavę miesto tarybos nariai be didesnių diskusijų pritarė projekto „Elektra varomo viešojo transporto naujų galimybių plėtra (DEPO)“ įgyvendinimui.

Jau prieš kurį laiką miestą pasiekė žinia, jog Klaipėdai pagal ES finansuojamą priemonę bus skiriama lėšų galimybių studijai parengti. Ji ir numatys, kaip ateityje pasikeis uostamiesčio viešasis transportas.

Dokumentas išnagrinės ir patars, ar mieste vertėtų diegti elektra varomus autobusus, ar tramvajų.

Studija taip pat įvertins, kiek kainuotų mieste įrengti tramvajų bei kokia būtų tokio transporto nauda. Taip pat tramvajaus potencialas bus palygintas su kitomis ekologiškomis transporto priemonėmis.

Svarstant elektrobusų diegimo mieste galimybę, numatoma įvertinti, kiek tokias transporto priemones atsieitų įsigyti, eksploatuoti ir integruoti į bendrą Klaipėdos viešojo transporto sistemą.

Taip pat bus numatyta, kokios infrastruktūros mieste prireiktų naudingiausiam variantui. Studijos autoriai turės parengti ir kitus geriausiai versijai įgyvendinti reikiamus dokumentus.

Miesto viešojo transporto ateities perspektyva neliks tik dokumentu. Pritarus rengti studiją, atsižvelgiant į parengtos galimybių studijos rezultatus, įsipareigota ir atoliau vystyti tramvajaus arba elektrobusų projektą bei investuoti ne mažiau kaip 10 kartų didesnę sumą, nei dabar miestui skirta parama.

Tai reiškia, kad Klaipėdai teks atseikėti apie 6 mln. eurų.

Dar prieš tarybos posėdį šį klausimą svarsčiusio Finansų ir ekonomikos komiteto metu pastebėta, kad, įgyvendinant studijos pasiūlytą naudingiausią variantą, miestui prireiks ne vieno milijono eurų.

Tačiau pabrėžta ir tai, kad ateityje miestų centruose nebegalės riedėti transporto priemonės su vidaus degimo varikliais, tad jau dabar verta svarstyti, kuo jos bus pakeistos.

Kai kurių specialistų teigimu,  Klaipėda yra palankus miestas tramvajui atsirasti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tramvajus butu tikrai gerai

Tramvajus butu tikrai gerai portretas
Nesuprantu, kodel zmones yra tokie negatyvus? Sprendziant is komentaru. "Pinigu grobstymas, sutrupejusios plyteles, idiotiska ideja" ir t. t. Sako, "geriau duokit pinigus zmonems vietoj tramvajaus". Tik kvailiai gali buti tokie siaurai mastantys. Kaip jus isivaizduojat tie pinigai butu duodami zmonems? Kazkas iseis is savivaldybes ir prades dalint kupiuras gatves praeiviams?! Mes tu pinigu vistiek nematysime, tai ne musu pasiekimo zonoje. Tai tegul bent stato tramvaju - tai ekologiskas ir modernus transportas, kuris pakeistu miesto ivaizdi! Kiekvienas pazangus miestas Europoje turi tramvajus. Manote Klaipeda per maza? O 19 marsrutu autobusams, kurie tersa aplinka, ne per maza? Nuvaziuokit i Liepoja ar Daugpili - tie miestai perpus mazesni uz Klaipeda - turi tramvajus! Kodel musu zmones yra pries siuolaikinius drasius projektus? Juk jus uz tai nemokate.. Taip, per mokescius, bet netiesiogiai - niekas nepateiks jums saskaitos uz nauja gatve ar modernu traukini. Kam priesintis?!?!

Pasveikinimas

Pasveikinimas portretas
Sveiki, Troliai-troliukai. Kaip ir visada - stropūs ir pareigingi. Kaži, ar taip sąžiningai ir laiku su jumis atsiskaito, kaip jūs čia nepavargdami plušate? Užsakovo vietoje jau sumažinčiau atsiskaitymo tarifą, nes darotės mirtinai nuobodūs su savo skurdžiu leksikonus ir visiškai neišradingais bandymais "sužlugdyti' oponentus vienu sakiniu, kuris, jūsų skurdžiu supratimu, turi tikti visiems gyvenimo atvejams nuo krikštynų iki pakasynų. Bent jau LR ar Delfio "visažudantys" komentarai šiek tiek kokybiškesni, nors ir ten nuožmiai tulžingų provincialiai bukaprotiškų "komentarų" apstu. Taigi, tobulėti tikrai yra kur. Stenkitės, o tai vietoje jūsų ims samdyti kiek išradingesnius ir kandesnius rašeivininkus :)

elektra varomi autobusai, ar ims kursuoti tramvajus?

elektra varomi autobusai, ar ims kursuoti tramvajus? portretas
Oro balionai - smagiau būtų :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių