Klaipėdos arenoje – posovietinis šou

Klaipėdos "Švyturio" arenos renginiai labiausiai džiugina krepšinio ir rusiško popso mėgėjus. Nors Lietuvos atlikėjai čia vis dėlto užklysta, tačiau svečių iš Vakarų arena pastarąjį kartą sulaukė tik pernai. Užtat dainininkų iš Rusijos repertuare niekuomet netrūksta.


 

Klaipėdos "Švyturio" arenos renginiai labiausiai džiugina krepšinio ir rusiško popso mėgėjus. Nors Lietuvos atlikėjai čia vis dėlto užklysta, tačiau svečių iš Vakarų arena pastarąjį kartą sulaukė tik pernai. Užtat dainininkų iš Rusijos repertuare niekuomet netrūksta.

Švenčia ir jubiliejus

Vasarį posovietinės populiariosios muzikos gerbėjus "Švyturio" arena bent kartą per savaitę kvietė į dievaičių iš Rusijos pasirodymus.

Praėjusį mėnesį arenoje koncertavo šoumenas Stasas Michailovas, "MakSim", taip pat grupė "Ruki Vverh!", į Klaipėdą atgabenusi savo jubiliejinį koncertą.

Galiausiai klaipėdiečiai sulaukė Rusijos prezidento Vladimiro Putino mėgstamo Grigorijaus Lepso pasirodymo.

Kovo mėnesio repertuaras – labai panašus.

Klaipėdos kultūros židinyje ir vėl šmėžuoja rusiškos pavardės: Stasas Pjecha, Rusijos šansono karaliumi tituluojamas Michailas Šufutinskis.

Ypač linksmai atrodo 14-asis radijo "RusRadio" gimtadienis, kurio metu planuojamas žymiausių Rusijos žvaigždžių grandiozinis pasirodymas.

Organizatorių reikalas?

Šiuo metu Klaipėdos "Švyturio" arena – didžiausias kultūriniams ir sporto renginiams pritaikytas pastatas uostamiestyje. Čia priklausomai nuo renginio pobūdžio gali tilpti nuo 1,8 tūkst. iki 7 tūkst. žmonių.

Tačiau pasaulinio lygio žvaigždės, išskyrus klaipėdiečių mėgstamus rusų dainininkus, arenoje pasirodo retokai.

Dėl šio nonsenso arenos atstovai sakosi neprivalantys atsakyti, nes tai renginių organizatorių sprendimas.

Kaip teigė "Švyturio" arenos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Ambrulaitis, arena renginių neorganizuoja, todėl, anot pašnekovo, reikėtų klausti pačių organizatorių, kodėl jie taip dažnai atveža būtent rusų atlikėjus.

"Renginių organizatoriai, veikiantys Lietuvoje, koncertus ir jų laiką derina su atlikėjais. Jie ieško grupių, atlikėjų ir kitų renginių, kad iš to būtų galima daryti verslą ir uždirbti. Todėl būtent jie ir prisiima atsakomybę ir riziką dėl vieno ar kito atlikėjo atvykimo į mūsų šalį", – paaiškino R.Ambrulaitis.

Rūpi klausytojų piniginės

Natūralu, kad renginių organizatorių tikslas – pritraukti kuo daugiau žmonių ir kuo plačiau atverti jų pinigines. Dėl to būtina atsižvelgti į auditorijos poreikius. Juk apytiksliai 30 proc. Klaipėdos gyventojų save priskiria rusakalbiams.

Anot Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, esant tokiai stipriai rusakalbių bendruomenei Klaipėdoje, visai natūralu, kad Rusijos atlikėjai čia sulaukia didelio susidomėjimo.

Tačiau visą atsakomybę suversti organizatoriams, pašnekovo nuomone, nėra teisinga.

"Renginio operatoriai neturėtų suversti visko organizatoriams ir atsimušinėti tokiais argumentais. Gyvename Lietuvoje ir esame Lietuvos piliečiai, todėl negalime būti abejingi tam, kas vyksta", –  kalbėjo N.Lendraitis.

Klaipėdiečiai popsui eurų negaili

Nors šių koncertų kainos nėra mažos ir priklausomai nuo pasirodančių atlikėjų svyruoja nuo 20 iki 50 eurų, į renginius susirenka neįtikėtinai daug žmonių.

"Švyturio" arenos direktoriaus pavaduotojas R.Ambrulaitis tvirtino, kad tokie renginiai vidutiniškai pritraukia nuo 1,5 tūkst. iki 5 tūkst. žiūrovų.

Paklaustas, kada pastarąjį kartą arena sulaukė atlikėjų iš Vakarų, pašnekovas nurodė, kad dar gruodžio mėnesį arenoje koncertavo grupė "Smokie".

Kultūros vedėjas rusiškų dievaičių pasirodymuose sakosi pats niekuomet nebuvęs.

"Nesu nusiteikęs prieš rusišką popkultūrą, tačiau į tokius koncertus nevaikštau. Viena vertus, reguliuoti žmonių poreikius sudėtinga, tačiau reikia jausti bendrą kontekstą ir nuotaiką šalyje", – teigė N.Lendraitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Ieva Liškevičiūtė man gėda prieš mano draugus, rusakalbius kad gyvenu su tavimi viename mieste.

klaipediete

klaipediete portretas
Zmones, ir taip politine situacija yra karsta, gal nereikia kelti rases klausimu, gyvenkim draugiskai!!!!!! O arenos repertuaras ivairus, kiekvienas ras sau pagal pomegi....

egis

egis  portretas
Nustokit jus ta propoganda ant tu rusu varyti, net pamaise dainininkai bezdziones is amerikos vaziuotu butu valio.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių