Klaipėdos abiturientams suskambo paskutinis skambutis

Jokios poezijos ir jokių graudenimų. Tokiu šūkiu šiųmetiniai uostamiesčio abiturientai minėjo paskutinįjį skambutį. Apie 1,5 tūkst. Klaipėdos dvyliktokų rinkosi į Laikrodžių muziejaus kiemelį.


 

Jokios poezijos ir jokių graudenimų. Tokiu šūkiu šiųmetiniai uostamiesčio abiturientai minėjo paskutinįjį skambutį. Apie 1,5 tūkst. Klaipėdos dvyliktokų rinkosi į Laikrodžių muziejaus kiemelį.

Ilgai lauktą mokslo metų pabaigą vainikavo Klaipėdos mokyklų ir gimnazijų atstovų sveikinimai ir padėkos. Švenčiantiems muzikavo atlikėjas Edgaras Lubys.

Šiemet savo rankose atestatus laikys daugiau kaip 2 tūkst. uostamiesčio moksleivių. Šia proga pastaruosius ir jų mokytojus sveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Šiandien – ypatinga diena. Ką tik buvo peržengtas svarbiausias slenkstis gyvenime. Turite laisvę rinktis ir siekti tolimesnių tikslų“, – pažymėjo meras.

V. Grubliauskas moksleivius ragino nepamiršti esančiais Klaipėdos miesto ambasadoriais ir linkėjo drąsos žengiant pasirinktu keliu.

Abiturientai, savo ruožtu, pabrėžė, kad dvylikos metų darbas nebuvęs beprasmiškas. Pakalbinti moksleiviai prasitarė apie savo planus. Dauguma, baigę mokyklą, žadėjo studijuoti užsienyje arba rinktis Lietuvos aukštąsias mokyklas.

„Net jei ir tektų išvykti, neketinu pamiršti savo šalies ir mylimo miesto. Čia gimiau ir užaugau, todėl jaučiuosi čia visų geriausiai“, – šypsojosi abiturientė Monika.

Šiemet laikančiųjų brandos egzaminus uostamiestyje pusšimčiu mažiau nei pernai.

Nacionalinio egzaminų centro (NEC) duomenimis, pernai uostamiestyje egzaminus laikė 2 434 moksleiviai. Šiemet užsiregistravo mažiau – 2 285 kandidatai.

Birželio 1-ąją, 9 val. abiturientų laukia naujas iššūkis. Jau pirmadienį pastarieji laikys privalomąjį lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą.

Tarp abiturientų populiariausią lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą pirmadienį laikys 2 284 moksleiviai. Šiemet daugiau kandidatų rinkosi mokyklinį egzaminą – 1 214, valstybinį – 1 070.

Pernai iš viso lietuvių kalbos egzaminą rinkosi laikyti 2 337 uostamiesčio moksleiviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
Kad birželio 6 d. lietuvių kalbos egzaminas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių