Klaipėdoje sustiprino zuikių kontrolę

Nuo rugsėjo sugriežtinta kontrolė miesto autobusuose. Intensyviau stebima, ar viešuoju transportu važiuojantys keleiviai yra įsigiję bilietą. Tačiau pabrėžiama, kad zuikių padaugėja ne rugsėjį, o spalį.

Nuo rugsėjo sugriežtinta kontrolė miesto autobusuose. Intensyviau stebima, ar viešuoju transportu važiuojantys keleiviai yra įsigiję bilietą. Tačiau pabrėžiama, kad zuikių padaugėja ne rugsėjį, o spalį.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad vasarą kontrolė miesto autobusuose yra ne tokia intensyvi.

Šiltuoju metų laiku sumažėja viešojo transporto srautai, išskyrus maršrutu, kuriuo vežama prie jūros. Nuo rugsėjo keleiviai kasmet kontroliuojami griežčiau.

Pirmąjį rudens mėnesį, anot G.Neniškio, susiduriama su pora pagrindinių problemų.

Keleiviai bando gudrauti ir priemiestiniuose antros zonos maršrutuose važiuoja su mieste galiojančiais bilietais. Pastarieji yra pigesni.

"Važiuojant priemiestiniu antros zonos maršrutu, reikia įsigyti šiek tiek brangesnį bilietą. Nežinau, ar keleiviai šiaip pamiršta tai padaryti, ar taip elgiasi tyčia, norėdami sutaupyti", – svarstė vadovas.

Antra problema ta, kad labai daug keleivių, kurie naudojasi lengvatiniais bilietais, neturi tokią teisę patvirtinančių dokumentų.

"Taip būna kasmet. Kai kurie studentai, kuriems dar nėra pagaminti pažymėjimai, neturi net universitetų išduodamų pažymų. Be dokumentų žinoti, kad žmogus tikrai mokosi, mes negalime. Tad tenka skirti baudą", – komentavo vadovas.

Pasak G.Neniškio, daugiausia keleivių, važiuojančių autobusais be bilietų, sučiumpama spalį. Tada jų skaičius, palyginti su kitais mėnesiais, išauga 1,3–1,5 karto.

"Matyt, rugsėjį studentai įsigyja terminuotąjį bilietą, o spalio pirmą savaitę tampa drąsesni ir nusprendžia paeksperimentuoti", – spėjo vadovas.

Bauda už važiavimą be bilieto miesto autobusu siekia iki 29 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestietė

miestietė portretas
Vakar iš Bandužiu 6 autobusu važiavau į centrą, tai kontrolė 2 kartus tikrino...,,Šaunuoliai" - per daug ten jų priviso...

Loreleja

Loreleja portretas
Dar leidžia sau iš vis važiuoti be sustojimo! 12 numeris dažnai varo prošalį, sausio 15 gatvėje bėgau iš paskos ir ne sustojo, rupūžė!

nesamone

nesamone portretas
Ta kontrole turetu buti kuo reciau, o tai tik laiko gaisinimas, taip zmones ir veluoja i darbus jomajo kada sita nesamone baigsis! Ne viena karta yra buve jog i ta pati autobusa du kartus kontrole ilipo, o vairuotojas net nesugebejo pasakyti jog jau tikrino jomajo...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių