Klaipėdoje sodino pušis iš Neringos

Klaipėdiečiai šeštadienį buvo kviečiami prisidėti prie pušų sodinimo akcijos. Į uostamiestį medeliai atkeliavo iš Kuršių nerijos nacionalinio parko.

Pušelės buvo sodinamos prie vieno iš Naujosios Uosto gatvės pastatų ir LCC tarptautinio universiteto.

Prisidėti prie akcijos projekto „Pušys Klaipėdai“ iniciatoriai talkininkus kvietė nuo ankstaus ryto.

Atsiliepė pusšimtis žmonių. Entuziastai suskirstė į dvi grupes: vieni važiavo į Neringą surinkti ir parvežti pušaičių, kiti liko Klaipėdoje, laukė medelių ir juos sodino.

Talkininkai džiaugėsi, kad gali prisidėti prie miesto gražinimo, taip pat darbams palankiu oru.

Projekto „Pušys Klaipėdai“ iniciatorius Paulius Zaviša pasakojo, kad šios pavasarinės akcijos metu planuota pasodinti 600 medelių.

„Šis renginys pilotinis. Dėl to sodinamų pušelių skaičius mažesnis nei esame užsibrėžę pasodinti vienos pavasarinės akcijos metu. Norėjome pasižiūrėti, kaip viskas veikia“, – pasakojo organizatorius.

P. Zaviša atkreipė dėmesį, kad šį kartą pušelės buvo sodinamos privačiuose sklypuose. Tačiau pastarieji nėra aptverti ir medeliais galės grožėtis visi klaipėdiečiai.

„Pasirinkome privačias teritorijas, nes jose paprasčiau sodinti medelius nei viešose erdvėse, priklausančiose savivaldybei. Nėra tiek derinimų, procedūrų. Pačios įstaigos išreiškė norą, kad jų sklypuose būtų pasodintos pušys“, – tvirtino organizatorius.

Pasak P. Zavišos, kitą pavasarį bus organizuojama kur kas didesnė pušų sodinimo akcija. Gyventojai gali toliau kreiptis dėl vietų, kuriose norėtų matyti augančius medelius.

Mintis Neringoje augusias pušaites, kurios yra šalinamos nuo saugomų kopų – nukertamos ar paliekamos smėlynuose – pasodinti Klaipėdoje kilo praėjusiais metais.

Pirmoji medelių siunta iš Neringos uostamiestį pasiekė praėjusių metų rudenį. 500 sodinukų buvo išdalinti klaipėdiečiams, kurie juos pasodino privačiuose sklypuose bei su savivaldybe suderintose vietose.

Projekto „Pušys Klaipėdai“ atstovai planuoja kiekvieną pavasarį talkų metu pasodinti bent po tūkstantį pušų sodinukų, atvežtų iš Neringos, o rudenį – po 500. Tikslas, kad Klaipėdą papuoštų 50 tūkst. šios rūšies medžių.

„Nenurimsime, kol nepasieksime šio skaičiaus. Ateityje galvojame paimti ir pušaites, kurios šalinamos Palangos tarptautinio oro uosto teritorijoje“, – tvirtino P. Zaviša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dreverna savų pušų turi

Dreverna savų pušų turi portretas
o va Klaipėdos pietinė dalis, tai tik topolius.

eh

eh portretas
Drevernoje tiktu tokia akcija.

keistoka

keistoka portretas
sodino pušis toje miesto dalyje, kur jų daugiau negu pakankama.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių