Klaipėdos abiturientams aidėjo paskutinis skambutis

Paskutinę oficialią mokslo metų dieną Laikrodžių muziejaus kiemelyje Klaipėdos abiturientams skambėjo miesto vadovų sveikinimai. Šiemet švenčiančiųjų – 113 daugiau nei pernai.

Spalvinga ir nuotaikinga jaunuolių kolona penktadienį vieningai žygiavo Herkaus Mano gatve, kol pasiekė Laikrodžių muziejaus kiemelį.

Čia juos pasitiko Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas ir Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Besiveržiantiems į laisvę jaunuoliams meras negailėjo gražių žodžių, linkėjo pasirinkti teisingą ir vienintelį gyvenimo kelią, drąsiai juo eiti link savo svajonių.

"Kaskart matau švytinčius jūsų veidus. Tas švytėjimas man simbolizuoja tikėjimą, pirmiausia savo jėgomis ir savo miestu.  Paskutinio skambučio šventė man labiau asocijuojasi su pirma rimta žinia, kad jūs jau esate savarankiško pasirinkimo kelio pradžioje", – kalbėjo V. Grubliauskas.

Jis vylėsi, kad moksleiviai nepamirš savo gimtojo miesto, kuriame užaugo ir subrendo.

"Būkite tikri, Klaipėda niekada nepamirš jūsų. Išlikite savo miesto patriotais, bičiuliais ir ligoniais, sergančiais už Klaipėdą gerąja to žodžio prasme. Mes jumis tikime, mylime ir visada lauksime sugrįžtant", – optimistiškai užbaigė miesto galva.

Abiturientus apšildė ir muzikinius sveikinimus dovanojo klaipėdiečių instrumentinė grupė "Voiceless" ir "X Faktoriaus" finalininkės "Golden Age" merginos.

Tradiciškai renginio kulminacija tapo į dangų paleisti spalvoti balionai.

Po sveikinimų lavinos visi norintieji turėjo išskirtinę galimybę nusifotografuoti su Klaipėdos meru. Dauguma pasinaudojo šia proga.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė, šiemet Klaipėdoje esančias mokyklas baigė 2138 abiturientai. Į minėtą skaičių patenka ir profesinių bei privačių mokyklų abiturientai.

Anot pašnekovės, tai yra 113 moksleivių daugiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

we

we portretas
nice looking bitches
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių