Klaipėdoje ruošiamasi Ebolos virusui

Kiek daugiau nei po poros savaičių Klaipėdoje bus surengtos stalo pratybos. Jų metu bus aptarti veiksmai, kurių reikėtų imtis, jeigu miestą pasiektų Ebolos virusas.
Jeigu viruso paplitimas nebūtų masiškas, uostamiestis atsilaikytų, tačiau kitu atveju sunkumų kiltų.

„Tai bus teorinės pratybos. Nežiūrėsime, ar gydytojai moka apsirengti ir nusirengti“, – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Pašnekovės teigimu, Klaipėda ir Vilnius yra padidintos rizikos miestai, nes sostinę virusas gali pasiekti kartu su oro uoste besileidžiančiais lėktuvais, o uostamiestį – su atplaukiančiais laivais.

„Mums reikia būti budresniems“, – pastebėjo J.Asadauskienė.

Klaipėdos savivaldybės atstovė paaiškino, jog šiuo metu, kol dar neįvyko pratybos, sunku pasakyti, kaip greitai ir efektyviai pavyktų reaguoti į tokią ekstremalią situaciją. Neprognozuojama ir kaip greitai ant kojų pakiltų visos atsakingos tarnybos bei būtų užkirstas kelias virusui plisti. Vis dėlto Klaipėda kovai su Ebolos virusu yra pasirengusi bent iš dalies.

„Jeigu būtų fiksuojami pavieniai atvejai, turėtume susitvarkyti, tačiau kas atsitiktų užklupus epidemijai, pasakyti sunku“, – pastebėjo Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja.

Nors Baltijos jūros regione Ebolos viruso atvejų dar neužfiksuota, tačiau uostamiestis jau suskubo rengtis blogiausiam scenarijui.

Planuojamos stalo pratybos, kurių metu bus suderinti visų atsakingų žinybų veiksmai, vyks lapkričio 19-osios rytą Klaipėdos savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geriau jau

geriau  jau   portretas
pinigus isleisti kosminei ebolai,nei zemiskai cholerai nezinia kokiai,jei is pykcio ja uzleistu netikintiems tamosiams...

Blefas

Blefas portretas
Gal kas zino,kodel Amerikos vyriausybe pries pora metu patentavo ebolos virusa? Ogi,tam,kad uz jos nugaros stovintys farmaciju sulai,galetu pelnytis,sukeldami pasaulyje panika,ir kisdami vakcinas ir atseit israstus vaistus. Visa statistika yra melaginga ir paleistas blefas. Internete yra daugiau informacijos apie tai,kas nori daugiau asuzinoti.

ebola afrikinis :)

ebola afrikinis :) portretas
as lapkricio vidury griztu is congo. bukit pasiruose mane deramai priimt :) temperatura man jau bus pamatave prnncuzai tranzito metu aerouoste :) o kur dar maliarija nuo kurios kasmet mirsta beveik 1 mln zmoniu....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių