Klaipėdoje rinks merą Visaginui

Nuo šiandien, gegužės 2-osios, iki gegužės 4 d. vyks išankstiniai pakartotiniai Visagino savivaldybės mero rinkimai. Klaipėdos savivaldybėje Visagino gyventojai, jei tokių bus, tas dienas galės balsuoti Liepų gatvėje 11 nuo 7 iki 20 val. 137 kabinete. Dirbs du žmonės, kurie lauks rinkėjų.

Vyriausioji rinkimų komisija informavo, kad Visagino savivaldybės mero rinkimų pakartotinio balsavimo data – gegužės 7 d.

Dėl Visagino savivaldybės mero posto varžosi du daugiausia rinkėjų balsų pirmame savivaldybių tarybų ir merų rinkimų ture gavę kandidatai – Erlandas Galaguz ir Dalia Štraupaitė.

Šįkart išankstiniai Visagino mero rinkimai vyks visoje Lietuvoje, taip pat ir Klaipėdoje.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko Adolfo Gritėno, į uostamiestį jau atvežta 50 balsavimo biuletenių, manoma, kad tiek turėtų pakakti.

Gauta ir visa reikalinga medžiaga, būtina išankstiniams rinkimams.

Ji bus paskelbta Klaipėdos savivaldybės patalpose.

Apsaugos darbuotojas atėjusiuosius balsuoti nukreips į 137 kabinetą.

„Per išankstinius savivaldybių ir merų rinkimus, vykusius prieš mėnesį, Klaipėdoje per tris dienas balsavo trys Visagino savivaldybės rinkėjai: į savivaldybę balsuoti atėjo du gyventojai, vienas balsavo ligoninėje. Dabar skambinome į ligoninę, ten šįkart nebus nė vieno rinkėjo, o kiek ateis į savivaldybę, neaišku“, – sakė A. Gritėnas.

Toks pakartotinis išankstinis balsavimas yra nemenka prabanga – visose 60 Lietuvos savivaldybių tris dienas dirbs po du rinkimų komisijos narius, kurie lauks tik Visagino rinkėjų.

„Vienas rinkėjo balsas valstybei tampa labai brangus. Ar tai yra logiškas sprendimas, paaiškės. Per 15 metų, kiek dirbu rinkimų komisijoje, tai pirmas toks atvejis, kai organizuojami pakartotiniai išankstiniai vienos kurios nors savivaldybės rinkimai visoje Lietuvoje“, – teigė A. Gritėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ką ten rinkti, tegul pasiima mums nebereikalingą dūdorių...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių