Klaipėdoje rengiamasi tvarkyti Atgimimo aikštę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas tikisi, kad Klaipėdos senamiestyje esanti Atgimimo aikštė bus sutvarkyta ir požeminė stovėjimo aikštelė įrengta dar iki greta esančio Muzikinio teatro rekonstrukcijos pabaigos.

Planai sutvarkyti Danės ir H.Manto gatvių sankirtoje esančią erdvę puoselėjami nuo šių metų pradžios, šiuo metu savivaldybė ieško, kas parengtų aikštės sutvarkymo techninį projektą bei prižiūrėtų būsimus rangovus.

„Bent keliuose miesto kolegijos posėdžiuose jau išsakyta, kokia matoma Atgimimo aikštė ir jos vizija: tai būtent pakankamai atviros ir aiškios erdvės, neinant į kokį nors kapitalų užstatymą. Vizija tokia. Kita vertus, žiūrėkime į aikštės pakraščiuose esančius objektus, pirmiausia žiūriu į Muzikinį teatrą (...). Vienas iš miesto įsipareigojimų, moralinių pažadų buvo prisidėti prie miesto Muzikinio teatro projekto įgyvendinimo infrastruktūros sutvarkymu, pirmiausia, parkavimo vietų užtikrinimu“, – BNS sakė V.Grubliauskas.

Anot jo, Danės gatvė pradžioje atrodė „talpi ir perspektyvi“, tačiau ji nepatenkina viso automobilių statymo poreikio. Mero nuomone, požeminė stovėjimo aikštelė po Atgimimo aikšte būtų „vienas racionaliausių, efektyviausių sprendimų“.

Savivaldybė nurodo, kad aikštės tvarkymo plano ir architektūrinių sprendinių rengėjai turėtų derinti tradicijas ir inovacijas, siekti darnos su aplinkiniais statiniais, įprasminti vietovės istorinę atmintį, užtikrinti aikštės estetiką ir funkcionalumą. Reikalaujama užtikrinti, kad aikštė tiktų ir miesto bei šventiniams renginiams, ir gyventojų poilsiui. Joje planuojami ir fontanai, ir želdiniai, o sprendimai derinami ir su neįgaliųjų organizacijomis. Viena iš užduočių – suprojektuoti šiaurinėje aikštės dalyje ir po H.Manto gatve maždaug 180 vietų požeminę automobilių statymo aikštelę.

Pasak mero, tikimasi, kad požeminė aikštelė bus įrengta ir aikštė sutvarkyta dar iki užbaigiant Klaipėdos muzikinio teatro rekonstrukciją.

„Idealu būtų, kad Muzikinis teatras po visos rekonstrukcijos jau pradėtų veikti su visa sutvarkyta infrastruktūra“, – sakė Klaipėdos vadovas.

Kada bus baigtas tvarkyti teatras, jis nedrįso prognozuoti.

Klaipėdos senamiestyje esanti Atgimimo aikštė yra įtraukta į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis  portretas
Ponai liberalai, pasiskaitykite recenziją. Aikštės likimą negali nulemti neaiškios kompetencijos vietinės reikšmės politikai arba juos aptarnaujantys savivaldybės koridorių žinovai su architektų diplomu. http://www.vgtu.lt/uploads/files/dir902/dir45/dir2/6_0.php

ezys

ezys portretas
>>>kalbekit ka norit ta vieta yra ir joje ir dabar vyksta visi didesni miesto renginiai, jei nezinote kur jie vyksta, tai jum ju ir nereikia ;)

darius

darius portretas
aikste ir taip grazi, uztektu tik kosmetinio remonto, padarys mazvydo aleja 2 su sarkofagais.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių